Ideea de a-mi face un blog in limba engleza mi-a venit chiar in timp ce scriam articolul despre locurile pe care as vrea sa le vizitez in Scotia. Deocamdata e doar un gand, insa am sperante ca engleza mea se va imbunatati de la o zi la alta si ca va veni o zi in care voi putea scrie un text fara prea multe greseli de exprimare. Pana atunci nu stau degeaba, ci imi construiesc in gand articole pe care, in prima zi mai libera, le voi salva undeva, sa le am pregatite pentru momentul cand voi lansa in online blogul. Chiar ma amuza ideea de a le scrie fara sa consult dictionarul si fara sa verific daca sunt corecte, tocmai pentru a le compara cu cele de peste un an, doi, trei.

Probabil pentru blogul in limba engleza voi alege extensia .com, care mi se pare cea mai potrivita, insa am o mare dilema si le-as fi recunoscatoare celor care mi-ar da un sfat. Credeti ca e gresit daca imi iau web hosting de la firma gazduire.ro, tinand cont ca ei sunt in Romania, iar eu voi fi in Scotia? Sau ar trebui sa caut o firma englezeasca? Aici e marea mea dilema? Are vreo importanta unde este gazduit blogul? Din cate imi amintesc eu, parca nu conteaza, insa as vrea sa fiu sigura.

Sa va spun si de ce as vrea sa optez pentru o firma de web hosting de la noi: in primul rand pentru ca am prieteni care isi tin blogurile la gazduire.ro si sunt multumiti de felul in care specialistii de acolo se ocupa de web hosting. In al doilea rand, la fel de important mi se pare faptul ca au preturi foarte bune pentru serviciile pe care le ofera. Chiar daca sunt si persoane care spun ca voi lucra afara si voi avea mai multi bani, nu vad de ce ar trebui sa ii risipesc pe servicii de web hosting care cer cine stie cate lire, daca exista posibilitatea sa platesc mai putin pentru aceleasi servicii.

V-am spus: singura mea nelamurire este legata de localizare. Sper sa fie asa cum cred eu si sa pot apela la specialistii de la gazduire.ro atunci cand imi voi cumpara un nou domeniu, chiar daca eu nu voi mai fi in tara si voi scrie de la 3000 de km distanta. Au niste oferte de nerefuzat. De exemplu, indiferent de pachetul de web hosting comandat, fiecare nou client primeste gratis de 10 ori mai mult spatiu de stocare. Cine stie cum dau lovitura cu acel blog, nu? 😀 Eh, nu imi fac iluzii. Stiu ca trebuie sa fii bun, cu adevarat bun pentru a avea succes cu un blog scris in limba engleza, dar mai stiu si ca as putea face trafic tocmai pentru ca oamenii vor sa rada pe seama altora. 😀

Revenind la lucruri serioase, va mai spun ca firma gazduire.ro ofera cate o luna de hosting gratuit “pentru fiecare prieten care alege serviciile de web hosting de la Gazduire.ro in urma recomandarii tale”, asa ca abia astept sa imi confirme cineva ca e ok sa imi gazduiesc blogul la ei, ca sa va invit si pe voi acolo. :p

Adresa: Bd. Pierre de Coubertin 3-5, Office Building, Etaj 2,
Sector 2, 021901, Bucuresti, Romania

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.