Mi-am imaginat intotdeauna ca voi avea candva o casa mare si frumos aranjata, cu usi din sticla prin care sa se poata vedea comorile dintr-o alta incapere, la care doar cei alesi sa aiba acces, iar ceilalti sa se uite ca la o vitrina plina de bunatati. Nu este rautate, ci doar egoismul omului care uneori se ataseaza de lucruri frumoase (si inutile, dupa spusele familiei mele) si nu vrea sa le imparta decat cu persoanele care le pot aprecia in egala masura. In apartamentul din Ploiesti avem usi de interior numai la incaperile unde este nevoie de intimitate si va spun sincer ca greu m-am obisnuit cu ideea de a lasa toata casa descoperita. Da, casa fara usi de interior mie mi se pare ca seamana cu o femeie dezbracata, care nu se poate bucura de intimitatea de care ar avea nevoie.

Tocmai de aceea visez sa am la fiecare camera usi de interior, chiar daca printre ele vor fi si usi din sticla montate la anumite incaperi. A fost candva moda arcadelor realizate prin apartamente, de obicei la sufragerie sau in peretele dintre sufragerie si balcon, insa putini dintre cei care au ales sa faca asta s-au gandit mai departe de aspectul estetic al casei. Noi, pentru ca asa am cumparat apartamentul, am sesizat imediat ca faceam o prea mare risipa de caldura din cauza ca nu aveam destule usi si, in plus, ne-am dat seama ca balconul nu mai putea fi folosit in scopul pentru care fusese construit. Nu vom repeta aceasta greseala cand vom renova casa ori cand vom cumpara alta.

Fie ca alegeti usi din lemn sau usi din sticla, nu uitati nici o clipa ca fiecare casa, chiar si cea in care locuiti singuri, are nevoie de usi de interior. Acum, depinde de fiecare ce isi alege. Unii opteaza pentru usi de interior foarte ieftine, altii le aleg cu tot felul de modele, iar altii se inspirade la prieteni, de pe blogurile pe care lecitesc sau pur si simplu cumpara la intamplare, din primul magazin care le iese in cale. Voi din ce categorie faceti parte? Dupa ce criterii va ghidati cand alegeti usi de interior? Aveti sau va doriti in casa usi din sticla?