unde servim masa

Unde servim masa? Iată o întrebare cu mai multe răspunsuri, pe care vom încerca să le dezvăluim în rândurile ce urmează. Sperăm ca textul de mai jos să (nu) vă fie de folos doar dacă sunteți, ca și noi, o familie atipică, nepăsătoare la gura lumii și la etichete.

Vienela servește masa pe fosta mașină de cusut, locul transformat de aproape un an în birou. De când a rămas singură acasă gătește foarte rar, așa că îi este ușor să aducă lângă calculator farfuria cu brânză și roșii, prăjiturile sau cafeaua fără de care nu stă. Ce sens ar avea să se complice prin bucătărie, unde plictiseala e maximă? Mai bine se holbează la postările de pe facebook sau se refugiază în pat, cu tot cu farfurii, scrumiere, cărți și animale. 

Miți servește masa ca o doamnă, în dulap, acolo unde Vienela a ascuns castronul cu bobițe, să nu ajungă câinele la el. I-a spus ei un doctor veterinar că pisicile pot mânca boabe de câine, dar invers nu prea e recomandat, așa că urmează cu strictețe regula. Tot din dulapul de bucătărie mănâncă și Vrăbiuța. De fapt, despre ea nu putem spune că servește masa, ci mai degrabă că ciugulește din când în când câte ceva. Totuși, aseară amândouă au fost surprinse în timp ce stăteau cocotațe pe scaun, acolo unde trona o tavă cu negrese pe care au călcat-o în picioare. Dacă s-au îndopat sau nu cu dulciuri, izvoarele nu se spun.

Pufi servește masa oricând, oriunde prinde ceva comestibil. Ursula îi calcă pe urme, însă trebuie făcută o mențiune clară: tricolora asta nu poate fi oprită nici măcar de vreo calamitate; când e vorba despre mâncare, Ursula calcă în farfurii, calcă peste cadavre și tot ajunge acolo unde se află tentația. Celor două pisici grăsane le place în principal mâncarea lui Bruno, așa că de multe ori pot fi văzute cum se strecoră printre picioarele lui, încercând să prindă boabele înainte de a fi atinse de botul bălos al câinelui.

Bruno. El este fenomenal. În principal servește masa la bucătărie, acolo unde îi este castronul. Totuși, cum nimeni nu e perfect pe acest pământ, iată că Bruno are și momente când dovedește clar că face parte din familia noastră. Când avem musafiri, îi întâmpină întotdeauna cu pâine (uscată). Le-o pune în poală de cum se așează bieții oameni pe scaune/fotolii/canapea. Servește oasele numai în pat dacă nu este observat la timp. Ieri a furat un pliculeț cu hrană umedă și s-a urcat cu el pe salteaua din dormitor. Când a ajuns Vienela acolo, a mai găsit doar bucățele de ambalaj. Totuși, cea mai mare plăcere a câinelui este să fure câte o pernă din pat și să o transforme în masă. Acolo își duce comorile, fie ele bucățele de pâine uscată, fie oase de vită pline de grăsime.

unde servim masa

Voi unde serviți masa?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.