Intotdeauna mi-a placut zona Casei Presei Libere, mai ales la ora la care ziaristii vin la post. Imi place pasul lor grabit, hotararea de a le fi de folos cititorilor din privirile lor limpezi si calde.
Mi-a placut sa stau undeva si sa ii admir, sa iau pulsul stirilor importante din tara si din lume, sa primesc comunicate de presa. Da, as manca presa pe paine, atat imi place de mult profesia de ziarist, chiar daca este extenuanta!

Fie ca esti redactor de agentie, fie de teren, trebuie sa fii cu ochii in patru. Un ziarist aflat la post stie tot ce misca in tara si in lume. Asa stiu eu si imi place viata mea. Stiu cand apar noi descoperiri in medicina, in it si tehnica, daca a erupt un vulcan, daca a avut loc un cutremur.
Ziua de munca incepe pentru un ziarist la ora 10, dar se poate termina la ora 19, cand au loc confruntari internationale. Am trait asta in redactie, cand stateam cu televizoarele deschise pe canalele care transmiteau direct lupta si comentam intre noi, dupa ce materialele erau date deja la cules. Nu ma pot vindeca de presa, de aceea m-am hotarat sa ma mut cat mai aproape de Casa Presei Libere, cu toate ca oamenii sunt infricosati de preturile de aici. Reporterii prefera sa vina cu fructele si apa in sacosa, decat sa cumpere ceva de la chioscurile de la intrare.

Intr-o zi, am dat o cautare pe internet folosind cuvintele titlu: rent a flat in Bucharest si am gasit casa linistita la care visam in apropierea serviciului. Este greu sa ajungi la anumite ore din centrul orasului la casa Presei Libere, dar in timpul liber am Herastraul aproape si ma pot duce in centru, unde doresc. Una este sa mergi in voie, sa nu fi presat de timp, si alta sa te uiti la ceas din minut in minut.
Pe Tudorestates.ro am gasit nu o casa, ci acel acasa de care imi era tare dor. Pozele si informatiile complete despre utilitati m-au facut sa indragesc din tot sufletul apartamentul de la etajul al doilea al unei constructii moderne si solide de cinci etaje in care m-am mutat de curand. In schimbul celor 900 de euro achitati constiincios luna de luna, iata ce primesc:


-o sufragerie de vis, cu canapele imbracate in piele neagra, o masuta de cafea, un covor simplu, dar cu tesatura foarte fina, o minibiblioteca in care imi pastram documentele si cartile dragi, dar in care este montat si televizorul. Ferestrele sunt mari si vad pana departe copacii din Herastrau care sunt fermecatori in orice anotimp
-patul urias din dormitor si dressingul cu oglinzi masive
-o baie si cu dus si cu cada, sa ma pot rasfata cum doresc
-o bucatarie cu masa din lemn masiv, mare, cu cuptor cu microunde, dar si masina de gatit moderna. Frigiderul urias imi sta la dispozitie, in timp ce in dulapuri pot sa pastrez vesela si tacamurile mele de burlac.

La parter am asigurat un loc in garaj, iar pana la aeroport fac 15 minute si tot in acest interval de timp ajung si la Baneasa Shopping City.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.