Cafeaua este, fara nici un dubiu, una dintre bauturile cele mai consumate din lume. De altfel aceasta este o sursa sigura de energie, mai ales in zilele in care moleseala din atmosfera sau lipsa somnului ne cuprind starea de spirit. Cu toate acestea, te-ai intrebat vreodata cat de sanatoasa este cafeaua pe care o consumi? In comert gasesti marci vrute si nevrute si sigur nu toate acestea produc efectele dorite.
Dupa cum este si normal de altfel, fiecare are preferientele sale atunci cand vine vorba despre modul in care cafeaua este preparata. Mie personal imi place in jumatate cu lapte si doua lingurite de zahar, insa asta nu inseamna ca beau si cea mai buna cafea daca nu aleg cu atentie pachetul de pe raftul din supermarket.
De-a lungul timpului s-au efectuat tot felul de studii asupra cafelei si unele dintre acestea au aratat ca anumite tipuri de cafea pot sa reduca sansele de aparitie a unor afectiuni si boli incurabile, insa numai unele tipuri de cafea! De asemenea, s-au efectuat si studii care au avut in vizor special reactiile organismului dupa ce este consumata, precum si beneficile asupra acestuia pe termen lung. Actiunea psiho-stimulatoare este fara indoaila reactia ce poate fi asociata cu incredere cu o anumita categorie de cafea. Ati auzit despre renumita cafea Costa Rica? Spre deosebire de majoritatea cafelelor consumate de romani, aceasta este una dintre putinele care reuseste sa ofere intotdeauna o starea generala de bine si energia necesara pentru intreaga zi.
Totul despre cafeaua Costa Rica
In cele ce urmeaza vreau sa iti prezint cateva informatii despre acest tip de cafea, precum si motivele pentru care incurajez consumul acesteia. Cred ca fiecare dintre noi viseaza la diminetile insorite, insotite de o cana de cafea cu adevarat buna si aromata.
Pentru a obtine insa o cafea echilibrata, perfecta din orice punct de vedere, inca din stadiul in care boabele din care aceasta este facuta trebuie acordata o atentie deosebita fiecarui pas. Desi multi afirma despre aceasta cafea Costa Rica ca ar fi prea echilibrata si ca are proprietati prea blande, numai dupa ce aceasta este consumata isi face resimtite calitatile excelente ce o caracterizeaza.
Vorbesc aici in mod exclusiv despre cea promovata in cadrul site-ului livadacuceai.ro, dupa parerea mea lider in distributia de cafea, ceai si ciocolata la nivel de tara. Cred ca trebuie sa stii sa apreciezi cu adevarat o cafea de calitate pentru a putea intelege cat de important este ca aceasta sa fie consumata corespunzator, dar mai ales sa provina de la un producator care o prepara in cele mai bune conditii.
Parerea mea este ca respectivul tip de cafea poate fi numit cu lejeritate o cafea clasica, cafeaua traditionala ce nu are nici un fel de nuante sau defecte. Cu toata increderea, cafeaua Costa Rica poate fi numita cafea curata, o cafea arabica ce reuseste sa iasa in evidenta mai ales prin modul in care isi prezerva aroma.
Recomand acest tip de cafea tuturor, dar mai ales persoanelor care au o inclinatie pentru cafelele cu note citrice, vesele sau cele cu note de fructe de padure, care au o aciditate ce le caracterizeaza, dar si nuante subtile de ciocolata. Obtinerea unei astfel de arome este posibila numai atunci cand producatorii pun o grija aparte in fiecare stadiu de productie. Astfel, se obtine o textura fina si blanda.
Desi este o cafea medie din punct de vedere al intensitatii, aceasta reuseste sa asigure cantitatea necesara de energie si mai ales sporul de care fiecare are atat de multa nevoie mai ales in zilele de luni. Dulceata sa iese in relief in asa maniera incat provoaca o dependenta placuta. Recomand cafeaua Costa Rica tuturor celor care doresc sa savureze o ceasca de aroma si savoare, plina de beneficii pentru sanatate.
Nu cred ca am luat acest tip de cafea.
Multumesc pentru faina prezentare, Vienela!
Un weekend placut, alaturi de cafeaua preferata! 🙂
Cu tot dragul, Suzana! Numai bine iti doresc! 🙂
Foarte dragut articol, eu beau multa cafea, as vrea sa incerc niste sortimente noi.
Bautor inrait de cafea sunt si eu. Nu stiu cum as putea trai fara ea. 😉