Skip to main content

Trebuie să fie bine!

Vienela, trezește copilul din tine și trimite-l afară, acolo unde vara își face de cap. Orice secundă petrecută în casă este o secundă pierdută, o secundă în care nu te-ai bucurat de soare, de mare, de copaci, de flori, de fluturi, de fructe și de copii. Recitește acum, cât timp plouă la Ploiești, textul scris aseară de Betty, o compunere cu tema vara, și profită de fiecare clipă a vieții, de ploi, de vânt, de soare, de parfumul verii. Citește în iarbă, întâlnește-te cu prietenii, dansează, fă tot ceea ce ți-ai dorit vreodată, toate lucrurile pentru care nu ai avut destul timp sau destulă îndrăzneală.

Vienela, viața e scurtă. Parcă mai ieri erai tu cea care abia aștepta vacanța de vară pentru a se distra în fiecare clipă, abia aștepta dimineața pentru a merge la ștrand și seara pentru a juca pititea. Vezi cât de repede au zburat toate? Simți cum vântul îți aruncă în păr fire albe și pe obraz riduri mai mult sau mai puțin fine? Profită din plin de timpul rămas.

Vienela, ai vrut mereu să vezi lumea. De ce te împotrivești acum ocaziei care ți s-a ivit? De ce ai inima îndoită când te gândești la planul familiei tale de a vă muta într-o altă țară, mai civilizată și cu un nivel de trai mai ridicat? Te reține doar teama pentru animăluțele de care te-ai înconjurat, nu-i așa? Ți-e teamă că nu veți putea pleca în formație completă? Întreabă-ți prietenii, cere sprijin, caută soluții, Vienela! Împreună puteți urca bușteni la deal, puteți muta și munții din loc. Va fi bine, vei vedea! Trebuie să fie bine!

7 thoughts to “Trebuie să fie bine!”

  1. E greu să te desprinzi de viața cu care eşti obişnuită, să renunți la multe,să te duci spre necunoscut.Îți spun din proprie experiență.Noi am pierdut trenul ăsta acum 18 ani şi regretăm şi în ziua de azi.În meseria şi priceperea soțului meu eram acum departe.Dar nu am putut să ne desprindem de parinți,de țara asta a noastră(care nu prea mai e a noastră).Încearcă,nu ai nimic de pierdut.Viața zboară şi rămânem cu regrete.

    1. Nu ma leaga aproape nimic de tara aceasta. S-au dus vremurile cand as fi fost capabila sa imi dau viata pentru ea.
      Voi incerca, desi am inima indoita. Imi plac oamenii, imi plac locurile noi, insa mi-e groaza de vremea rea de acolo. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.