De foarte multe ori am auzit vorbindu-se in jurul meu de Transalpina, insa niciodata pana acum nu mi s-a ivit ocazia de a ajunge pe acolo si de a ma bucura pe viu de frumusetea pe jumatate salbatica a zonei. La inceputul acestei veri am facut o iesire pana la Cheia, la doi pasi de noi. Am fost cu un grup destul de mare de prieteni si am facut un popas undeva pe drum, la o benzinarie, cat sa mearga copiii la baie si doamnele sa isi mai cumpere ceva pufuleti. Am profitat de ocazie pentru a poza soseaua care se vedea in vale si imediat gandul m-a purtat catre Transalpina, pe care am vazut-o de multe ori in fotografii pe internet.

I-am spus cumnatului meu acest lucru si a ras cu pofta. Lasa, ca te voi duce anul acesta pe acolo, sa vezi cu ochii tai cat de tare te inseli, mi-a spus el dupa ce s-a oprit din ras. Nici o sosea din Romania nu se poate compara cu Transalpina si nici un roman nu poate rata vizitarea ei. Ideal ar fi sa putem merge pentru cateva zile, caci sunt atat de multe lucruri de vazut si de facut pe acolo, unt atatea peisaje spectaculoase de fotografiat, ca nu le poti face pe toate intr-o singura zi. Cam acesta a fost rezumatul celor spuse de cumnatul meu si recunosc ca m-a facut sa visez si sa ma pregatesc pentru ziua in care vom pleca intr-o mini vacanta pe Transalpina.

De cazare nu imi fac griji, deoarece un prieten de familie ne-a povestit despre Popasul Regelui, cel mai frumos hotel de pe Transalpina, un loc aproape magic, unde doritorii se pot caza in cele mai bune conditii si unde se pot bucura de tot ceea ce zona are mai frumos. Am intrat chiar si pe site-ul celor de la Popasul Regelui, desi am incredere deplina in cele spuse de prietenul nostru, care merge an de an pe acolo si la care am vazut prima data poze cu panorama ce se iveste in fata ochilor uimiti.

Trebuie sa mai spus ca, desi nu am ajuns inca pe acolo (urmeaza, cat de curand), stiu destul de multe lucruri de la prietenii mei. Stiu, de pilda, ca soseaua Tranalpina este cea mai inalta, spectaculoasa si salbatica sosea din tara noastra, lucru pe care mi-as dori ca oamenii sa il promoveze mai mult, astfel incat sa putem atrage turisti straini. La Pasul Udrele, de exemplu, soseaua Transalpina ajunge la o altitudine impresionanta, de 2145 metri. Daca mai luam in calcul si faptul ca exista la Popasul Regelui cele mai bune conditii de cazare, eu zic ca meritafacut drumul pana acolo si petrecute cateva zile intr-un loc de poveste.

Hotelul dispune de 20 de camere, restaurantul are o capacitate de 160 de locuri, iar rezervari se pot face oricand. Popasul Regelui pune la dispozitia celor care trec prin zona camera dubla, camera tripla, apartament, camera twin, dar si camera dubla cu canapea extensibila, asadar destule locuri pentru turistii care vor sa se bucure de natura, de o zona pitoreasca, de cateva zile de relaxare in mijlocul unei zone incredibil de frumoase.