Deseori uităm să avem grijă de ochii noștri, îi forțăm când stăm ore întregi în fața calculatorului, laptopului, tabletei sau smartphone-ului și, astfel, ajungem să avem probleme.

Purtarea ochelarilor de vedere și a lentilelor de contact este ceva la ordinea zilei, tot mai mulți oameni ajung să aibă nevoie de aceste ”accesorii” pentru a vedea bine.

În cazul în care dorim să nu mai depindem de ochelarii de vedere sau de lentilele de contact, trebuie sa știm că tehnologia a avansat în acest domeniu și acum putem să le eliminăm din viața de zi cu zi cu ajutorul chirurgiei refractive.

Chirurgia refractivă – detalii și beneficii

Chirurgia refractivă are ca scop corectarea vederii celor care suferă de miopie, hipermetropie și astigmatism.

Înainte de a apela la o astfel de intervenție, pacientul trebuie să transmită specialistului dacă ia vreo medicație cronică și să îl informeze în legătură cu posibilele alergii pe care le are. Ulterior, medicul îi va face măsurătorile necesare: keratorefractometrie cu și fără cicloplegic, presiune intraoculară, fund de ochi, topografie corneană și i se testează filmul lacrimal. În ziua operației, pacientul poate consuma ce alimente și lichide dorește, singura contraindicație este să nu folosească produse ce conțin parfum.

Cum decurge intervenția? Pacientul este dus în sala de operație, unde e așezat pe un pat operator și este acoperit cu un câmp steril. Apoi se folosește un retractor care ajută la menținerea ochilor deschiși. Pacientul trebuie să privească o lumină roșie pe toată durata intervenției, timp în care se aplică tratamentul laser, care durează câteva secunde, în funcție de dioptria ce trebuie corectată. După tratamentul laser, pacientului i se aplică o lentilă de contact terapeutică ce trebuie purtată timp de 7 zile.

Recomandări post-operatorii

Specialiștii recomandă purtarea ochelarilor de soare timp de câteva zile după această intervenție, pentru a reduce senzația de disconfort ocular, caracterizată prin sensibilitate la lumină, lăcrimare, senzație de căldură sau de corp străin. Timp de 5 săptămâni pacientul trebuie să folosească niște picături speciale date de către medic pentru refacerea suprafeței corneene și să meargă la controale periodice.

În prima lună de după operație, pacientul trebuie să evite praful, baia în mare, piscina și sauna, să nu se frece la ochi și să nu depună mult efort fizic.

La clinica oftalmologică Medoptic există o echipă de medici specialiști și cu experiență care, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, oferă consolații și servicii la standarde de top.

Dacă sunteți în căutarea unei clinici unde să se facă chirurgie refractiva in Suceava, Medoptic este soluția. Nu trebuie decât să vă faceți o programare personal, online sau prin telefon și veți scăpa de grija ochelarilor.

DISCLAIMER: Informațiile oferite sunt cu caracter general, nu sunt sfaturi oferite de medici avizați și se recomandă consultarea unui specialist în domeniu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.