Am intalnit de curand o persoana care se lauda ca e sanatoasa tun, in timp ce zambea spre mine cu niste dinti cariati. Nu, nu poti spune ca esti sanatos atata timp cat dantura ta nu este perfect sanatoasa. Din cauza dintilor cariati apar tot felul de probleme de sanatate: respiratie urat mirositoare, digestie proasta, probleme ale stomacului, ba chiar si probleme de ordin psihic, pentru ca un zambet frumos inseamna un zambet sanatos. Cu dantura cariata, omul isi pierde increderea in sine, se fereste sa mai rada si sa vorbeasca, devine introvertit.

Incepand cu primii ani de viata, cand copilul invata sa isi spele dintii dimineata si seara, dar si dupa fiecare masa, dantura trebuie ingrijita in fiecare zi a vietii, daca vrei sa ramai sanatos pe termen cat mai lung. Desigur, traim intr-o epoca moderna, in care medicina a avansat foarte mult. Pentru dantura cariata sau pentru dinti lipsa exista tot felul de solutii de reparare sau inlocuire, insa de preferat ar fi ca omul sa isi poata pastra dentitia proprie pentru cat mai mult timp.

In cazul in care acest lucru nu este posibil din diverse cauze, omul poate apela la coroane, proteze sau la implant dentar. Implantul dentar nu inseana doar un surub infipt in maxilar, ci este vorba despre un intreg proces care se intinde pe luni de zile. In cazul cand exista unul sau mai multi dinti lipsa, iar analizele arata ca nu sunt contraindicatii, atat eu, cat si orice medic stomatolog va recomanda implantul dentar datorita faptului ca acesta se va incadra perfect in gura, va putea fi folosit ca un dinte natural si chiar asa va si arata.

Dar sa vedem ce inseamna implant dentar si care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a beneficia de el. Implantul dentar este un surub realizat din materiale care se integreaza foarte bine in osatura bucala. Este vorba despre materiale foarte rezistente, pe care implantologia le utilizeaza pentru ca organismul uman le suporta foarte bine. Implantul dentar se realizeaza din zirconiu sau titan.

Avantajele aduse de un implant dentar sunt nenumarate: functia de masticatie este restabilita, dintele este foarte rezistent si arata ca si cum ar fi natural, omul poate vorbi si zambi din nou fara sa se jeneze. Lucrarea poate rezista intreaga viata daca se respecta indicatiile medicului si dintele/dintii sunt bine ingrijiti. De asemenea, este foarte important si faptul ca dintii vecini raman intacti, caci implantul dentar nu necesita deranjarea altor dinti din zona.

Dupa examinare si diagnostic, medicul stomatolog decide planul de tratament tinand cont de starea generala de sanatate a pacientului, de spatiul disponibil pe arcada dentara pentru implant, de starea de sanatate a gingiilor si a celorlalti dinti. Inceputul fiind facut, urmeaza analize mai aprofundate, radiografii si tomografii dentare etc. Pacientul este instiintat de pretul unui implant dentar, de durata tratamentului pana la finalizare, de avantajele, dar si de dezavantajele fiecarei proceduri in parte, pentru ca acesta sa poata alege in cunostinta de cauza.

Urmatoarea etapa este cea chirurgicala, in care implantul propriu-zis (adica surubul) este inserat in tesutul osos al maxilarului sau al mandibulei. Exista si situatii in care medicul este nevoit sa mareasca masa osoasa pentru a face loc suficient implantului dentar. Este nevoie de 3 pana la 6 luni pentru ca tesutul osos sa integreze cu succes implantul dentar. Urmatorul pas este realizarea coroanei dentare si cimentarea sa pe implant.

Respectand indicatiile medicului si ingrijind dantura foarte bine, omul isi poate pastra implantul dentar chiar si intreaga viata. Controalele periodice la cabinetul de stomatologie sunt necesare pentru a preveni aparitia problemelor. Desi in mod normal tratamentul pentru implant dentar dureaza mai mult de 6 luni, exista si situatii in care medicul, la cererea pacientului si dupa ce trece prin procesul de analiza poate face extractie si tratament cu implant dentar in aceeasi zi.

Varsta minima de la care puteti beneficia de implant dentar este de 18 ani, cand se considera incheiata perioada de crestere. Nu exista limita superioara de varsta, adica orice om trecut de 18 ani poate beneficia de implant dentar daca starea de sanatate ii permite. Pentru mai multe detalii va invit pe pagina https://www.ro.tripnheal.com/. O echipa de profesionisti va asteapta cu aparatura de ultima ora si cu dorinta de a va oferi cele mai bune servicii medicale.

Telefon: 0756660293

e-mail: contact@tripnheal.com

Pagina de facebook Tripnheal

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.