Toate cartile pentru copii

Am insistat mereu pe ideea ca un copil are nevoie de cat mai multe carti pentru a creste frumos, pentru a descoperi lumea si pentru a avea un vocabular bogat. Consider ca acestea sunt cateva dintre principalele avantaje aduse de lectura si ca de ele se poate beneficia inca din primii ani de viata. Parintii ar trebui sa inteleaga faptul ca nu trebuie sa astepte pana cand micutul merge la scoala si invata sa citeasca pentru a-i oferi toate cartile pentru copii care conteaza cu adevarat. Copilul trebuie sa descopere si sa iubeasca din tot sufletul cartile inca de la varste foarte fragede, cand o coperta lucioasa si niste desene care asteapta sa fie colorate il pot atrage in lumea fascinanta a cartilor.

Pana la sase, sapte ani, cand micutii descopera alfabetul, rolul parintilor este foarte important. Ei trebuie sa le fie copiilor exemplu, sa citeasca zilnic macar o pagina dintr-o carte, dar si sa le spuna povesti, sa ii ajute sa le asocieze cu desenele din cartile pentru copii, sa ii faca sa iubeasca lectura. E simplu, va garantez. O spun din propria mea experienta. Eu am vazut la mama mea cum citea in fiecare zi, si i-am urmat exemplul. La fel s-a intamplat si cu fiul meu, care a deschis singur prima carte pe cand avea vreo doi anisori.

Cei trei purcelusi

Cei trei purcelusi a fost una dintre primele povesti despre care a aflat. A tremurat alaturi de ei cand lupul cel rau le-a batut la usile casutelor si a aplaudat fericit atunci cand purcelusii au reusit sa scape de animalul care dorea sa ii manance. Este o poveste deopotriva educativa si atragatoare, o poveste pentru copii care le poate trezi dorinta de a descoperi si alte intamplari la fel de emotionante si cu final la fel de fericit. Este o poveste pe care, o data aflata si traita in imaginatie, nici un copil nu o mai uita. Din ea poate invata ca in viata trebuie sa isi construiasca adaposturi solide, sa ii apere pe cei slabi, sa se fereasca de ce rai… In plus, toate cartile pentru copii au tot felul de imagini explicative, care raman intiparite in mintea frageda a copilului.

Animalele salbatice (Apasa si asculta)

Iata o carte pe care tare mult mi-as fi dorit sa o aiba si baiatul meu cand era micut. Eu i-am cumparat toate cartile pentru copii existente la acea vreme pe piata, insa nu am avut norocul de a gasi carti care sa prezinte animale salbatice nu numai in imagini, ci si in format audio, astfel incat sa nu ma mai chinui eu sa rag precum un leu, sa urlu la luna precum un lup, sa trambitez precum un elefant si asa mai departe. Iata ca am descoperit la Editura Crisan o carte pentru copii care vine in ajutorul parintilor.

Se numeste Animalele salbatice (Apasa si asculta) si, dupa cum o spune chiar titlul, prezinta cateva animale salbatice (lupul, maimuta, elefantul, delfinul si leul). Acestea povestesc copilului despre viata lor, facandu-l sa cunoasca o multime de amanunte despre traiul in salbaticie, dar mai ales ii ajuta sa auda cu urechile lor sunetele specifice pe care le scoate fiecare dintre aceste animale salbatice, scutindu-i in acest de efortul de a imita glasurile unor animale pe care multi nu le-au vazut decat la gradina zoologica sau nici macar acolo.

Educatie cu ajutorul cartilor

Dragi parinti, nu neglijati educatia copiilor! Ea trebuie sa inceapa inca din primul an de viata si cuprinde multe aspecte, insa astazi doresc sa vorbesc numai de educatia cu ajutorul cartilor. Oferiti celor mici toate cartile pentru copii de care au nevoie pentru a se dezvolta frumos. Cumparati carti pentru copii, dragi parinti! Editura Crisan va pune la dispozitie o multitudine de asemenea carti. Transportul este gratuit pentru orice comanda. Telefon 0729-185333.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.