Spunea cineva, într-una dintre serile protestelor, că în piață “te poți îmbolnăvi de bun simț”. Am avut, în mare parte a timpului, aceeași senzație. Am fost mereu înconjurată de oameni educați, politicoși, serviabili. Chiar și pe internet, în micuța mea bulă, toată lumea a păstrat niște limite de bun simț care m-au ajutat să îmi păstrez “prietenii”, deși unii au opinii diferite de ale mele.

Mi-a crescut inima văzând cum tinerii frumoși și liberi au protestat calm, elegant, fără să provoace incidente. Mi-a crescut inima văzând că majoritatea postărilor de pe facebook și bloguri păstrau un ton blând și ferm. Uite că se poate, îmi tot spuneam în gând. Desigur, au fost și lozinci care mi-au displăcut, dar știu deja că nu toți suntem la fel, știu că unii oameni sunt mai iuți la mânie, mai slobozi la gură etc.

Dar ieri, ieri m-au dezamăgit rău tinerii frumoși și liberi. Pe cât de emoționante au fost momentele serii, când toată lumea s-a unit într-un glas și-ntr-o lumină, pe atât de mizerabile mi s-au părut atacurile la adresa “babelor fără dinți”, a “săracilor care așteaptă pomeni electorale”, a “spălaților pe creier” care nu știu altceva în afară de o anumită televiziune.

Ok, poate că așa este, poate că toți acei oameni sunt săraci (de când naiba e o rușine să fii sărac?), fără dinți, spălați pe creier. Dar în războiul dintre tinerii frumoși și liberi și babele fără dinți eu nu vreau să intru. Nu îmi place când văd că tinerii noștri educați uită că, săraci sau nu, cu dinți sau fără, și contramanifestanții sunt tot oameni. Nu îmi place când văd că tinerii uită să fie oameni. Nu îmi place acest mic război.

Îmi e rușine! Îmi este rușine la gândul că tinerii de astăzi uită lucruri importante:

1. Cândva, babele fără dinți și moșii spălați pe creier au fost tineri și frumoși, tineri care au luptat într-un fel sau altul, după puteri și pricepere, cu un regim nedrept.

2. Cândva, tinerii de astăzi vor deveni babe și moși. Cel mai probabil, nu vor putea ține pasul cu schimbările care vor avea loc în următorii 50 de ani și poate vor deveni, la rândul lor, batjocura altor tineri frumoși și liberi.

4 thoughts on “Tinerii frumoși și liberi contra babelor fără dinți”
  1. Deși nu sunt cel mai mare fan al partidului actual (de fapt nu agreez deloc actuala conducere) și deși nu prea reușesc să înțeleg gândirea acestor bătrâni care înghit toate minciunile oferite pe banda rulantă de posturile de televiziune (știm noi care, nu le mai numesc, deși am făcut parte din acei tineri frumoși care au protestat, toate glumele legate de acești bătrâni mi s-au părut deplasate, de prost gust și au arătat lipsa de educație a acestor tineri. Mă rog, e destul de greu de imaginat că vom ajunge și noi așa.

    1. Sper si eu sa nu ajungem asa, insa tot nu pot trece usor peste lipsa de bun simt de care au dat dovada atat de multi dintre protestatarii alaturi de care si eu am stat multe seri. 🙁

  2. Cred ca situatia a escaladat si ura a devenit sentimentul care e cel mai prezent …Din pacate nici batraneii aia nu au o atitudine mai breaza (“haimanale”, “ce au facut tinerii aia pentru tara ca sa aiba drept sa protesteze?” etc) Ambele grupari sunt conduse de o ura exacerbata…Din pacate romanii sunt divizati si nu mi se pare okay…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.