Simt uneori că am bateria descarcată, însă trag în continuare de mine să termin treburile începute, să nu las pe mâine ceea ce (nu mai) pot face azi. Mai am și momente când îmi ofer pauză. Atunci mă bag în pat, alung orice gând și închid ochii. Rareori se întâmplă să mai fiu trează după câteva minute. Rare sunt, de asemenea, momentele de somn în care să nu visez. Tot ceea ce alung în stare de veghe revine cu forțe proaspete. Nici nu pot descrie în cuvinte oboseala care mă cuprinde de la atâta muncă, de la atâtea gânduri și vise. Unii se vaită că trebuie să muncească zi de zi. I-aș provoca oricând la un schimb de experiență, să vadă cât este de greu să muncească în somn și să se trezească gata epuizați fizic și psihic.

Dar nu… Sunt prea bună la suflet pentru a chinui oamenii. Mai bine mă ridic din pat, beau o cafea și mai arunc pe blog niște cuvinte. E modul în care mă relaxez cel mai repede. Uneori desfac o pungă de stafide. Știți ceva mai bun, mai dulce, mai iute aducător de veselie decât aceste fructe uscate? Poate doar like-urile de pe facebook și comentariile de apreciere de pe blog să mai aibă acest efect instantaneu. Din păcate, nici pentru ele nu mai am energie. E mai simplu să mă plâng într-un articol că sunt obosită, în loc să răspund oamenilor care își rup din timp pentru a-mi lăsa câteva cuvinte pe blog. Sunt o ființă îngrozitoare uneori: egoistă, leneșă, indecisă. Dar alteori sunt bună, altruistă, miloasă, corectă și am impresia că asta ar trebui să mă spele de păcate. Sau nu?

Să vă dau un exemplu. M-a costat 50 de lei oja semipermanentă de pe unghii. La o fătucă grăbită și neatentă. Chioară cum sunt, am observat abia acasă că oja nu era întinsă uniform, că unghiile arătau jalnic. M-am enervat, am înjurat și mi-am promis că nu-i mai trec pragul. Să spună merci că nu îi dau numele, să o fac de rușine și să îi alung clientela. Nu-i asta cea mai de preț dovadă că-s om bun? Ca să nu mă răzbun pe biata fată, am preferat să mă răzbun pe urâțenia de unghii, spre bucuria soacrei mele, care și-a văzut în acest fel curtea fără fir de bălărie. Pe toate le-am jumulit cu mânuțele astea două, făcând praf și pulbere pielea mea de doamnă de oraș. Oja semipermanentă rezistă. Se menține tânără și mă neliniștește. Este la fel de urâtă și întreagă ca acum trei zile, când a fost (ne)întinsă pe unghii.

Ah, nu mă mai țineți de vorbă! Nebuna de Miți tocmai a încercat să îmi fure stafidele de pe birou. Mă duc să ascund cheia de la cămară

 

8 thoughts on “Sunt un om bun”
 1. Omule bun (si obosit), povestesti atat de frumos (si plastic!) incat simt starea aceea de epuizare. Desigur, o cunosc, dar n-o simt chiar acum. 🙂
  Atunci cand ma hotarasc sa trec in pat cred ca adorm inainte de-a pune capul pe perna. 🙂 Am si un avantaj: nu visez (daca, totusi, visez, habar n-am!) 🙂

  Oja semipermanenta se poate curata in cam 30 de minute. Ai nevoie de “dischete demachiante” (sau vata), o pila (sau ceva abraziv – eu am folosit un cutitas foarte ascutit pentru razuit), un betisor pentru cuticule, dizolvant pentru lac de unghii (sau alt solvent de gen – eu am folosit diluant pentru vopsea, dar stiu cum reactioneaza unghiile mele, nu si ale tale, la ceva mai “dur”), folie alimentara (din aluminiu). Razuiesti primul strat de oja (razuiesti cu grija, sa nu zgarii unghia), apoi, cand nu mai luceste, pui pe unghii – cat se poate numai pe unghii – discheta umezita in solvent si infasori fiecare deget in cate o bucata de folie – prin incalzire se inmoaie si restul de oja (tii folia 10-15 minute); dupa ce inlaturi folia “razuiesti” cu betisorul pentru cuticule – ar trebui sa se desprinda usor (daca nu se desprinde ori n-a fost solventul suficient de puternic ori nu ai pus destul). Ce mai ramane cureti cu solvent. N-o sa arate unghia exceptional si-o sa fie nevoie sa folosesti ceva solutii pentru “revigorare” (eu folosesc – pentru intarirea unghiilor, in general – ulei alimentar incalzit usor). Si va trebui sa lasi unghiile “libere” cateva zile.
  Mai simplu: daca nu iti place cum arata si nu ai timp pentru “filosofia” de mai sus, intinde peste ce ai acum un strat de oja de culoare asemanatoare (dupa ce razuiesti usor – fin – stratul superior al celei aflate acum pe unghii – sa nu ramana asperitati pe unghie pentru ca va arata si mai rau).
  Mie mi-a ajuns o experienta cu astfel de oja. Tie?! 🙂

  Somn usor! 🙂

  1. Eu am pacatuit si a doua oara, insa ma jur ca nu mai repet experientele.
   Merci pentru comentariu, Diana! Am vazut la domnisoara pe care am platit-o cum se face, dar sper ca informatiile tale sa le fie de folos cititoarelor mele.
   Te imbratisez! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.