Stilul baroc a fost reprezentat in anii 1600 – 1780 in Europa. Acesta a fost un curent ce a avut consecinte intr-o varietate de domenii. Fie ca este vorba despre arta, muzica, teatru sau pictura, barocul este identificat ca fiind opusul minimalismului modern.

Aceste accente sunt reprezentate in prezent in stilurile de amenajare interioara. Stilul baroc impresioneaza multi designeri ai momentului. Stilul baroc este conturat de multitudinea de detalii si de articole de dimensiuni mari.

In ceea ce priveste amenajarile interioare, accentele baroce se recomanda sa fie combinate cu regulile de amplasare ale stilului modern. Stilul modern este total opus fata de cel baroc, dar tocmai acest lucru determina construirea unei imagini de ansamblu impresionante.

Din stilul baroc nu fac parte orice piese de mobilier voluminoase. Acestea trebuie sa fie confectionate din lemn masiv si sa prezinte decoratiuni unice ce poarta amprenta maestrilor sculptori. Este greu de gasit calitatea in zilele noastre. Ceea ce este autentic, veritabil este de cele mai multe ori dat uitarii.

Un punct de reper care intruneste conditiile dupa care ar trebui sa te orientezi cand vrei sa adopti stilul baroc este VD Interior. Piesele de mobilier poarta emblema calitatii in fiecare detaliu. Gasesti modele intr-o gama variata pe vdinterior.ro. Chiar daca acest stil pare unul demult apus, in realitate, elementele ce contrasteaza cu stilul modern denota un plus de bun gust si rafinament.

Formele mobilierului ce incadreaza elemente ale stilului baroc sunt somptuase, generate de forme geometrice inedite. Un mobilier clasic din lemn masiv de pe vdinterior.ro infrumuseteaza orice spatiu. Atentie unde amplasezi aceste piese impresionante. Este indicat sa le incadrezi in camerele unde dispui de suficient spatiu. Tendinta de aglomerare nu este preferata pentru ca poate creea disconfort.

Stilul baroc este definit de complexitatea detaliilor. Acestea sunt completate de nuante ce reprezinta luxul, opulenta si grandoarea. Calitatea materialelor este un alt criteriu ce identifica aceasta moda a anilor 1700 din Europa. A fost perioada in care nu se concepea ca un articol sa fie confectionat din materiale de o calitate indoielnica. Sculpturile atent realizate erau emblema caselor detinute de persoanele importante ale vremii.

Ce mai evidentiaza stilul baroc? In general decoratiunile sofisticate valoroase. Oglinzile si candelabrele erau decorate cu pietre pretioase astfel incat sa capteze atentia cu orice ocazie. Chiar daca este un stil care se potriveste persoanelor elegante, rafinate, accentele confera acea doza de confort si senzatia de caldura a semineului. Barocul in esenta este apanajul unei lumi stilate, sofisticate care inspira principiile unor caractere puternice si energice.

Canapelele, demifotoliile cu accente baroce reflecta orgoliul persoanelor care adopta acest stil. Modelele de pe vdinterior.ro intampina nevoia de spectacol, energie, fiind intr-un final simbolistica ideala pentru nonconformism.

Tapiteriiile sunt unice, iar pentru ca imaginea de ansamblu sa fie ideala poti opta sa iti decorezi peretii cu tapet in nuante asemanatoare. Livingul este considerat centru locuintei. Este locul unde invitatii isi formeaza o prima parere. Este in principiu un stil ce duce eleganta si caracterul autoritar la superlativ. Vezi pe https://vdinterior.ro/demifotolii/ modele variate de demifotolii si nu numai. Piesele de mobilier din lemn masiv  iti vor completa armonios locuinta in masura in care vei asorta culorile in mod corespunzator.