Caligrafie cu stilouri de lux

Mi-e dor uneori de vremurile cand tastatura era ceva sf, iar stilourile detineau suprematia. Scriam rareori cu pixul si atunci numai daca nu aveam nici un stilou la indemana. Tatal meu insista pe ideea de caligrafie; imi spunea ca scrisul de mana este mult mai frumos si mai elegant atunci cand se foloseste un stilou (sau chiar un toc cu penita) si de multe ori am avut ocazia de a ma convinge de adevarul spuselor sale, atat prin propria mea experienta, cat si in perioada cand fiul meu a devenit scolar. El nu a avut stilouri de lux, asa cum aveam eu in copilarie, aduse de unchiul meu din SUA, dar m-am straduit sa ii ofer cele mai bune stilouri de pe piata romaneasca. Pe atunci nu aveam internet si nu stiam ca exista firme care comercializeaza asa ceva.

Caligrafie cu stilouri de lux Montegrappa, Pelikan, Faber Castell – aceste stilouri sunt toate disponibile in mediul online, cu un singur clic pe linkul din aceasta propozitie. In ultimii ani rareori am scris de mana, caci m-a vrajit calculatorul si m-a facut sa cred ca tastatura ma ajuta sa economisesc timp. Partial este adevarat, insa cu timpul castigat nu m-am priceput sa fac nimic util si am pierdut din vedere ceea ce era mai important: placerea de a scrie de mana, de a vedea cum un stilou de cea mai buna calitate are puterea de a transforma literele, de a le rotunji, de a le face sa arate asa cum tiparul nu va putea niciodata sa le aranjeze. Omul caruia ii place sa scrie si care crede ca isi poate aranja gandurile mai bine pe foaie decat la calculator, va alege intotdeauna stilouri de lux, stilouri de cea mai buna calitate si se va bucura de fiecare litera asternuta in manuscris, in jurnalul secret, in cereri sau oriunde in alta parte.

Tin minte ca am fost socata si de-a dreptul revoltata atunci cand am aflat ca o parte dintre scriitorii moderni a ales sa renunte la stilou in favoarea tastaturii. Mi-e greu chiar si acum, dupa atatia ani, sa imi imaginez manuscrise in format pdf trimise prin e-mail. Pentru mine, un manuscris ramane o comoara pe care autorul si-a lasat amprenta nu doar la figurat, ci si la propriu, o comoara care, peste ani, va avea o valoare inestimabila. Celor care se doresc a fi scriitori le-as recomanda sa lase lumii comori adevarate: nu doar texte minunate in care ascund particile de suflet, ci si manuscrise care sa le pastreze in timp fiecare litera, fiecare stersatura, fiecare infloritura. Un scriitor care vrea cu adevarat sa ramana in istorie alege sa scrie pe hartie, cu stilouri de lux din gamele Montegrappa, Pelikan sau Faber Castell, care pot fi cumparate din magazinul online www.kalamos.ro.

Adresa: Str. Dr Ioan Ratiu BL Av 4 Ap 6, Alba Iulia Romania
Program de relatii cu clientii: L-V 09:00 – 18:00

De asemenea, le-as recomanda tuturor celor care doresc sa scrie (nu neaparat literatura), dar si nostalgicilor ca mine, sa isi aranjeze un colt de scris, un loc intim in care sa adune laolalta stilouri, hartie de buna calitate, o calimara cu cerneala, eventual si un toc cu penite de diverse marimi. Printre multele visuri pe care le am, acesta ma bantuie cel mai des si va spun cu sinceritate ca abia astept sa pun mana pe bani pentru a-l implini.

Priviti acest stilou Pelikan Toledo. Are un pret piperat, este adevarat, insa cunoscatorii il apreciaza la justa lui valoare si nu se sperie de amanunte. Are corpul din argint solid decorat si placat cu aur, penita din aur de 18 K, gravuri realizate manual. Fiecare stilou este livrat intr-o cutie unica din lemn. Pur si simplu o opera de arta, asta sunt respectivele stilouri.

De asemenea, foarte mult imi place si stiloul Souveran M1000, care are un pret mult mai accesibil. Este un stilou de tip clasic, cu un design foarte placut, elegant si comod, care se potriveste in orice mana care poate aprecia lucrurile de calitate, bijuteriile de acest fel. Stiloul Souveran M1000 are penita din aur de 18k cu decoratiuni din rodiu. Este lucrata manual si va spun sincer ca intreg ansamblul mie imi place foarte, foarte mult. Il recomand, asa cum recomand toate produsele de pe site-ul www.kalamos.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.