Nu stiu de ce, dar intotdeauna mi-am dorit sa fiu atat de talentata la scris incat sa pot transforma spalierii de vie, din cuvinte, in ceea ce sunt ei in ochii mei. Ma veti intreba ce vad eu cand ma uit spre campurile sau dealurile din care rasar spalieri de vie. Ei bine, intotdeauna am avut senzatia ca sunt niste batrani puternici, caliti in lupta cu natura mereu potrivnica, niste mosnegi cu par lung, alb, care nu ezita sa isi sprijine nepoatele chiar si atunci cand le tremura picioarele de oboseala. Da, pentru mine, un spalier de vie e un barbat ajuns la o varsta inainta, o fiinta mandra care paseste cu fruntea sus si care spera ca domnita pe care o sustine sa dea rod bogat, parfumat, ametitor de bun. 

Ma rog, cam asa simt eu cand vad un deal plin de spalieri de vie. Nu stiu daca am reusit, in cele cateva cuvinte scrise despre un spalier de vie, sa redau macar 10 % din ceea ce simt, dar stiu ca intr-o buna zi voi putea sa pun in vorbe tabloul care se infatiseaza mintii mele. Pana atunci, va pot invita pe site-ul Emenatwork.ro, locul de unde puteti cumpara spalieri de vie la preturi foarte mici. Sa nu uitati ca fiecare spalier de vie este un barbat care poarta pe umerii sai o domnita sensibila care va rodi numai daca va fi bine ingrijita, daca va fi iubita si sprijinita asa cum se cuvine. Ea, vita de vie, e domnita din poveste si vinul aromat e rodul sau.

Pentru ca am dezvaluit o parte din gandurile mele despre spalieri, am citit mai multe pe site-ul Emenatwork.ro. De acolo am aflat ca si acesti spalieri sunt de mai multe feluri, ca exista un soi de ierarhie despre care nu stiam nimic. De exemplu, stalpii de margine, de capat sau fruntasi poarta denumirea de spalieri, iar rostul lor este de a oferi robustete si stabilitate plantatiei, posibilitatea aranjarii retelei de fire la o capacitate optima de tensionare si diminuarea interventiilor in zona firelor. Stalpii metalici de la margine sunt ganditi si lucrati in asa fel incat sa aiba pasaje de trecere de tip “autolock”, in forma de “Z” pentru intinderea firelor de sarma.

spalier-metalic-de-capat-cu-grosime-1-5mm-pentru-vita-de-vie-metalwork-138mm-h-2500mm_5565

Mai multe informatii, dar si preturi, gasiti pe Emenatwork.ro.