Scoala pentru Bine si Rau Vol.1 si vol. 2, Soman Chainani

Am vazut aseara un film care mi s-a parut tare dragut atat datorita povestii si mesajului din ea, cat si datorita efectelor, un film care va fi cu siguranta apreciat de toti iubitorii de frumos, de adolescenti, de cei carora le plac filmele si cartile fantasy, dar si altora.

Desi aceasta scurta descriere nu spune nici pe departe cat de placuta e povestea, eu o recomand tuturor cu drag, caci ar fi pacat sa va stric surpriza povestind mai multe despre Scoala pentru Bine si Rau Vol.1, carte scrisa de Soman Chainani. E potrivita la orice varsta, insa am convingerea ca tinerii, adolescentii iubitori de lectura o vor aprecia in mod deosebit si se vor bucura de fiecare capitol in parte.

Cartea este, mai presus de toate, o lectie de viata importanta, pe care orice om ar trebui sa o invete si sa o respecte.

10 carti pentru copii de pus sub bradul de Crăciun

Primul volum din cartea Scoala pentru Bine si Rau, scrisa de Soman Chainani, poate fi comandat de aici.

scoala pentru bine si rau 1

Vezi pret

Un debut inteligent foc. Daca v-as putea vraji pe toti sa cititi cartea, as face-o. Nota zece. – Entertainment Weekly

E anul in care Sophie si cea mai buna prietena a ei, Agatha, sunt pe cale sa afle unde ajung toti copiii pierduti: in legendara Scoala pentru Bine si Rau, unde baietii si fetele obisnuite sunt antrenati sa devina eroi si ticalosi din povesti. Fiind cea mai frumoasa fata din Gavaldon, Sophie a visat toata viata sa fie rapita intr-o lume magica. Cu rochiile ei roz, pantofii de clestar si dorinta de a face fapte bune, stie ca va primi note maxime la Scoala pentru Bine si ca o sa absolve ca printesa din povesti. Intre timp, Agatha, cu rochiile ei negre amorfe, cu motanul ei afurisit si cu antipatia ei fata de aproape toata lumea, pare sa fie potrivita pentru Scoala pentru Rau. Numai ca cele doua fete sunt rapite si ajung in Padurea Nesfarsita, iar destinele lor sunt intoarse pe dos. In curand descopera ca singura modalitate de a iesi dintr-o poveste este sa o traiasca.

De pe wikipedia am selectat cateva cuvinte despre carte:

Scoala pentru bine și pentru rău este un roman fantezist din 2013, scris de Soman Chainani. Primul roman din seria „Școala pentru bine și rău” și romanul de debut al lui Chainani, o urmărește pe Sophie, o fată frumoasă care crede că va fi prințesă, și pe prietena ei Agatha, o ciudățenie care este considerată vrăjitoare de către săteni, care sunt răpite de către maestrul şcolii şi dus la Şcoala pentru bine şi pentru rău.

După ce talentele lor sunt inversate, Agatha este dusă la School for Good, în timp ce Sophie este dusă la School for Evil, prietenia lor este pusă la încercare.

Cartea a fost publicată pentru prima dată în Statele Unite pe 14 mai 2013, de către HarperCollins. A fost publicată în Regatul Unit la 6 iunie a aceluiași an. Este urmată de alte cinci volume și a fost transformată într-o adaptare cinematografică de către Netflix. Cartea a primit recenzii pozitive de la criticii care au lăudat inteligența romanului și ciudățenia poveștii sale.

O carte deosebita, pe care imi face placere sa o recomand iubitorilor de fantasy si de lectura, in general.

O lume fara printi. Scoala pentru Bine si Rau Vol.2

o lume fara printi. scoala pentru bine si rau 2

Vezi detalii si pret aici

O lume fara printi – Volumul al II-lea din seria Scoala pentru Bine si Rau

Agatha si Sophie sunt din nou acasa in Gavaldon, traindu-si Fericirea pana la Adanci Batraneti. In ciuda asteptarilor celor doua prietene, viata nu e chiar de basm. Agatha isi doreste sa fi ales alt final fericit pentru ea si Tedros. Fiindca dorintele au putere, chiar si nerostite, portile spre Scoala pentru Bine si Rau se redeschid. Dar lumea bine cunoscuta celor doua prietene s-a schimbat. Raul si Binele nu mai sunt adversari, iar printii si printesele nu mai sunt ce par. Se formeaza noi aliante, iar vechile prietenii sunt rupte. Un razboi sta sa inceapa si apare un inamic periculos. Magia si dragostea se infrunta. Intr-o lume extraordinara ca aceasta, singurul mod de a iesi dintr-o poveste este sa traiesti una.

In O lume fara printi, al doilea volum al seriei Scoala pentru Bine si Rau, le regasim pe Sophie si Agatha traind o viata obisnuita si dandu-si seama curand ca e un lucru nefiresc pentru ele. Sfarsitul lor Fericit Pana la Adanci Batraneti nu e tocmai ce isi imaginau, locuind acum inapoi in Gavaldon. Amintirile sunt la fel de puternice ca dorintele nerostite. Drumul catre lumea magica se redeschide. Nu e pavat numai cu sperantele posibilitatii marturisirii dragostei adevarate si scrierii Sfarsitului, ci cu tot felul de pericole neasteptate. Lumea fara printi scoate ce-i mai rau atat din fete, cat si din baieti, separati acum fiecare in cate o scoala. Printesele si vrajitoarele stau laolalta. Restaurarea pacii implica alegeri si sacrificii dureroase, punandu-se in talerele balantei prietena cea mai buna si printul iubit.

Aflam in al doilea volum cui ii apartine inima Agathei in cele din urma si ce soarta se pregateste pentru ea si Sophie. Soman Chainani continua sa reinventeze lumea basmelor, provocandu-te sa vezi nuantele Binelui si Raului.

Aceasta poveste fantastica reinventeaza basmul si exploreaza puterea mitica a imaginilor de poveste, a eroismului, a rolurilor de gen, oferind in acelasi timp un spectacol splendid. – Buffalo News

Ilustratii alb-negru de Iacopo Bruno.

Traducere din limba engleza de Mihaela Sofonea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.