Rugăciunea de Florii

Rugăciunea de Florii. Duminica Floriilor marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. Este ziua în care El a mers pe asin şi a fost întâmpinat cu flori, ramuri de măslin şi finic. În această zi, toți cei care poartă nume de flori sunt celebraţi.

Este o rugăciune scurtă pe care e bine să o spui în dimineața de Duminica Floriilor, însă la fel de bine o poți spune oricând pe parcursul anului.

Rugăciunea de Florii. Rugaciune de Duminica Floriilor

 

 

În ziua de Florii, credincioşii merg la biserică dimineaţa. Duc flori şi ramuri de salcie înmugurite. Acestea se pun pe o masă din biserică pentru ca preotul să le sfinţească. Apoi toţi credincioşii merg acasă cu flori şi ramuri de salcie pe care le pun la icoane.

Floriile pică întotdeauna cu o săptămână înaintea Paștelui. În anul 2022, Floriile sunt pe data de 17 aprilie.

Este bine să spui rugăciunea de Florii dimineaţa, când te trezeşti.

“Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I-a prevestit învierea,

Însuţi, Stăpâne, păzeşte-ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi-au strigat Ţie:
apără-ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de viaţă făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Rugăciunea de Florii

Legenda salciei. Obiceiuri de Florii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.