Exista o legatura stransa intre vitamine si o nutritie eficienta. Cred ca fiecare cunoaste macar o situatie  in care intrebuintarea acestora poate avea efecte pozitive asupra corpului. Spre exemplu, ori de cate ori simtim ca ne prinde raceala, apelam la vitamina C pentru ca functiile sale sunt destul de complexe in ameliorarea starii de bine.De fapt, fiecare vitamina indeplineste un anumit rol atunci cand este prezenta in organism in cantitatea ideala. Toate acestea pot fi procurate din diverse surse, in general din alimente (fructe, legume, etc), dar si din suplimentele nutritive.

Semnele care indica nevoia acestora in organism pot fi diversificate: oboseala, anxietate, lipsa puterii de concentrare, sistem imunitar slabit, aparitia afectiunilor digestive, insomniile, caderea parului, nervozitatea, depresia si multe altele. Pentru fiecare dintre aceste probleme in parte, administrarea vitaminelor potrivite, in cantitati potrivite poate fi raspunsul asteptat.

De unde pot fi procurate vitaminele?

Alimentele sunt surse bogate in vitamine. Atat timp cat stim care sunt cele mai sanatoase produse si ce tip de vitamine contin, putem sa ne hranim in asa maniera incat sa oferim organismului nostru toate cele necesare pentru o buna functionare.

Fiecare parte a corpului are nevoie de anumite vitamine pentru a putea sa se dezvolte corespunzator. Atunci cand mancarea consumata nu contine cantitatile necesare in vederea desfasurarii corecte a functiilor organismului, foarte eficiente sunt suplimentele alimentare. Pe piata exista numeroase magazine fizice, dar si online, precum este nanox.ro, care promoveaza produse parafarmaceutice de calitate.

Dar sa vedem ce alimente putem consuma pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamine din organism:

Cei care si-au pierdut energia si doresc sa o recapete au nevoie de vitamina B, care se gaseste in muschi si carnea slaba.

Vitamina A poate fi asimilata numai daca este ajutata si de vitamina C, deci ambele trebuie sa fie prezente in organism pentru eficienta sporita. Aceasta provine din betacaroten, adica se gaseste in totalitatea legumelor si a fructelor de culoare galbena, verde sau portocalie, care odata ajunse in organism se tranforma in aceasta vitamina.

Atat aceasta, cat si C si E sunt necesare pentru o functionare corespunzatoare a sistemului imunitar, care ne ajuta in lupta contra bolilor. Sursele principale bogate in asemenea vitamine sunt legumele si fructele. Motivul pentru care am tinut sa mentionez aceste categorii de vitamine il constituie faptul ca actioneaza ca antioxidanti si sunt capabile sa neuitralizeze radicalii liberi. Probabil stiti si voi ca acestia sunt considerati a fi cauza multor afectiuni grave.

In cadrul produselor de pe site-ul nanox.ro gasiti o gama complexa de vitamine, care va pot fi de real folos in completarea alimentatiei.

La final, as dori sa mentionez cateva sfaturi, pe care le puteti lua in considerare pentru a va asigura ca aveti un program alimentar sanatos. Astfel, de dorit ar fi sa cumparati legume si fructe din piete pentru ca va ofera garantia ca au fost proaspat culese. Cele din magazine sunt, de obicei, pastrate in frigider si au un continut de vitamine tot mai scazut.

Daca urmati o dieta care nu va permite sa consumati lactate, paste fainoase sau paine, este posibil sa nu va asigurati necesarul de nutrienti in organism. In acest sens, aveti nevoie de un supliment. Cere sfatul medicului sau alegeti-l pe cel mai laudat pentru efectele pozitive oferite.

In orice caz, pentru a avea siguranta ca aduceti aportul necesar de vitamine si nutrienti corpului, este bine sa aveti mereu la indemana o serie de suplimente alimentare.