Cate rochii de ocazie are o femeie cocheta in sifonier? De cate rochii de ocazie are nevoie o femeie in intreaga sa viata? Adevarul este ca nu putem da un raspuns universal valabil acestor intrebari aparent simple, caci fiecare femeie este unica si fiecare femeie alege sa isi traiasca viata in felul sau unic. Oamenii sunt diferiti intre ei si chiar un singur om se schimba de multe ori in intreaga sa viata. Asadar, si raspunsurile la aceste intrebari pot fi diferite. De exemplu, eu si cumnata mea, sora sotului meu. Nu ati putea gasi doua femei mai diferite intre ele. In vreme ce in sifonierul meu exista doar doua rochii de ocazie, dintre care una este nepurtata inca, la cumnata mea in casa as putea deschide oricand un magazin. De fapt, pot spune ca jumatate din magazinul dyfashion s-a mutat in casa cumnatei mele, caci ea la aproape fiecare salariu isi mai comanda cate o rochie. Este adevarat, merge des la nunti, botezuri, cumetrii, petreceri de tot felul si nu vrea sa poarte aceeasi rochie pe care colegele sau prietenele ei au mai vazut-o.

Ca sa intelegeti mai bine cat suntem de diferite, va mai spun ca pe pagina ei de facebook nu exista altceva decat poze cu ea si cu copiii sai, uneori si cu sotul ei. Toate acele poze o arata imbracata elegant, in rochii de ocazie care sa o puna cat mai bine in valoare. Are si prietene care, desigur, traiesc ghidandu-se dupa acelelasi principii. Toate ii comenteaza referindu-se la rochia pe care o poarta, la pantofii pe care ii incalta sau la machiajul pe care il foloseste. E cercul lor, e bula lor de internet, e grupul lor de familie, cu care merg la petreceri.

O inteleg, desi sunt total opusul ei. Pe pagina mea de facebook sunt sute de poze cu Bruno, cainele meu, si multe articole de pe blogurile pe care scriu. Pentru “profil” am ales o poza in care sunt imbracata in fusta (nimic de ocazie, ci doar ceva lejer, pentru plimbarea pe faleza), iar in toate celelalte sunt imbracata in blugi ori trening, caci multe dintre pozele pe care le fac in afara casei sunt din momentele cand plimb cainele sau cand ma joc cu el. Ghici ce! Nici una dintre prietenele mele nu imi lauda tinutele si nici nu se mira vazandu-ma imbracata sport. De ce? Tocmai pentru ca si ele se imbraca la fel, tocmai pentru ca in grupul meu de prieteni multi au caini si stiu ca nu poti iesi cu dulaul pe strada imbracata in rochii de ocazie si cu pantofi cu toc de 12.

Atunci, abia atunci as fi cu adevarat o ciudatenie, nu e asa? La fel cum cumnata mea ar deveni brusc o ciudatenie daca ar merge la o nunta imbracata in blugi si hanorac, nu in rochie de ocazie si pantofi cat mai eleganti.

Concluzia: Pentru cei ca mine au fost inventate pet shop-urile si magazinele cu haine sport, iar pentru femeile ca R. a fost deschis magazinul dyfashion.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.