Multa lume se intreaba daca merita sa investeasca in publicitate pe facebook. Nu exista un raspuns clar pentru toata lumea. Pretul si rezultatele depind de foarte multi factori. Eu am incercat de multe ori campaniile de promovare pe fb. Unele au avut rezultate bune, altele mai putin. Intotdeauna mi-am promovat propriile texte, sperand sa atrag pe pagina de facebook si (implicit) pe blog oameni noi. In parte proiectele mi-au reusit, cu toate ca rezultatele nu sunt spectaculoase. Va las sa urmariti ceea ce am facut, cat am platit pentru ultima campanie de publicitate pe facebook si care au fost, concret, rezultatele.

Am promovat articolul Cainele meu este mai educat decat unii copii. Am ales sa imi fac reclama o singura zi, la pret de 20 de lei. Am ales sa fie vazuta de catre cei care au dat like paginii mele si de catre prietenii lor, oameni cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, majoritari din Bucuresti. Postarea a fost vazuta de 12450 de oameni, dintre care 9728 selectati de fb.

Pagina de facebook Iubesc Viata are cu 65 de like-uri in plus. Postarea a adunat 387 de like-uri, 40 share-uri si foarte multe comentarii, dupa cum se poate vedea in imaginile de mai jos. Nu ma intrebati daca merita sa investiti in publicitate pe facebook. Priviti rezultatele si decideti singuri daca e cazul sa cheltuiti bani, daca niste noi like-uri va ajuta cu ceva…

Ceea ce va pot spune cu certitudine este ca nu intotdeauna reclama platita pe facebook mi-a adus aceste rezultate. Uneori rezultatele m-au facut sa regret ca nu mi-am cumparat prajituri de banii investiti in reclama la facebook. Acum am avut noroc sa atrag cu un articol scris la nervi, in cateva minute. Oamenii au rezonat cu el, s-au regasit in postura mea, au vrut sa ii critice pe parintii care nu isi educa bine copiii si probabil asta i-a facut sa dea like, share si sa comenteze. Cu alte ocazii am avut multe vizualizari, insa prea putine reactii clare. In plus, sa nu va imaginati ca au intrat multi pe blog, sa citeasca intregul articol.

Reclama la facebook – rezultate pe blog:

campanie fb rezultate

Print screen cu rezultatele aduse de publicitatea pe facebook:

publicitate pe facebook

Publicitate pe fb – rezultate vazute din interior:

publicitate fb