Mereu am sustinut ideea de a cumpara produse romanesti, de a sprijini economia tarii noastre, caci este una dintre modalitatile prin care putem ajunge, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, sa traim mai bine. Incerc, pe cat imi sta in puteri, sa cumpar si sa utilizez produse romanesti si ii indemn intotdeauna si pe altii sa procedeze la fel, indiferent daca este vorba despre produse alimentare, produse vestimentare, produse cu care sa imi infrumuseteze viata etc. Daca exista aceasta posibilitate, aleg sa cumpar ceea ce produc si comercializeaza romanii. De exemplu, in urma cu cateva zile am descoperit un site care comercializeaza produse romanesti, inclusiv carti postale cu povesti unice, deosebite, cu mesaje gata inscriptionate pe verso. Va spun cu sinceritate ca au reusit sa ma cucereasca imediat si ca am de gand sa imi comand cate un exemplar din fiecare pentru a-mi completa colectia de vederi.

Eu nu am mai intalnit nicaieri aceasta idee, de a prezenta Romania prin carti postale care sa aiba descrieri de poveste si asta a reusit sa ma incante atat de mult, incat sa scriu si pe blog un articol despre ele, sa vi le prezint si voua. E Coltul Romanesc, un mic colt de rai in care povestile se tes cu dragoste fata de tara, de pamantul stramosesc, de bogatiile naturii, de obiceiurile si traditiile poporului nostru, de tot ceea ce inseamna, de fapt, a simti, a trai si a iubi romaneste. Nu e putin lucru, intr-o lume care isi doreste sa se occidentalizeze cu orice pret, sa poti gasi un colt pur romanesc, un colt in care, prin fiecare produs, sa iti descoperi originile, sa te bucuri de tot ceea ce aminteste de tara in care te-ai nascut, ai crescut, ai invatat si ai iubit.

Carte postala – Aurul dulce al Romaniei. Este vorba despre una dintre cartile postale a colectiei de zece imagini reprezentative, numai buna de oferit celor pentru care numele de Romania inca le mai spune ceva. Sunt carti postale de lux si au inscriptionate pe spate povesti atat in limba romana, cat si in engleza, pentru turistii care trec prin tara noastra si vor sa poarte cu ei, departe, un colt romanesc. Aurul dulce al Romaniei este mierea. Poate ca imi veti spune ca nu suntem singurii locuitori ai planetei care au miere, insa va voi spune ca mierea de acasa are un gust unic, gustul care mie imi aminteste de copilarie, de bunica, de vremea cand imi ungeam o felie de paine cu miere si fugeam la joaca.

V-am prezentat ceea ce mie mi-a atras atentia de cum am intrat pe site-ul Coltul Romanesc, insa acolo exista multe alte produse romanesti care merita intreaga noastra atentie si pe care le veti putea descoperi foarte usor daca veti intra pe unul dintre linkurile de mai sus. Veti gasi acolo diverse produse alimentare traditional romanesti (zacusca, dulceata, gem, muraturi etc), suveniruri si multe lucruri facute de mana (inclusiv aceste carti postale cu povesti), martisoare si diverse cadouri numai bune de oferit celor ce isi iubesc tara si celor care vor sa afle mai multe despre Romania. E Coltul Romanesc, e locul pe care il recomand cu toata inima.