Produse cosmetice – creme

De cand ma stiu copil la mama am avut in casa tot felul de produse cosmetice, dar in principal creme, unele cumparate, altele preparate chiar de catre mama mea, care era as in materie de substante chimice, plante etc. Nici eu, nici sora nu i-am mostenit talentul. Sau poate ca ne-am imaginat mereu ca mama va trai vesnic si nu vom avea nevoie de produse cosmetice, altele decat cele pe care ni le dadea ea. Dar iata ca viata si-a ras de noi si acum suntem nevoite sa cautam prin magazinele fizice si prin online creme care sa aiba cam aceleasi calitati pe care le aveau cele folosite pe vremea cand mama era sanatoasa. Asa am ajuns pe site-ul Charmecosmetics.ro si am descoperit ca exista produse cosmetice care merita atentia noastra.

Crema cu galbenele

In familia noastra, crema cu galbenele isi are un loc de cinste de cand ma stiu. O folosim pentru pielea tenului, caci dupa o anumita varsta e bine ca tenul sa fie bine hidratat, iar crema de galbenele e unul dintre cele mai bune si mai ieftine produse cosmetice din cate cunosc. In plus, mai utilizam aceasta crema atunci cand exista o rana, o arsura, o eczema, o zgarietura, o cicatrice de proportii mici, ba chiar si pentru cand mainile se apresc de la detergenti, de la ger, de la cine mai stie ce. Totusi, vreau sa va spun ca e important ca aceasta crema sa nu fie folosita atunci cand exista rani adanci sau zone cu infectie. Cel mai bine ar fi sa cereti sfatul medicului inainte de folosirea oricarui produs cosmetic necunoscut.

Crema anticelulitica

O alta crema de la Farmec pe care eu si sora mea o folosim mereu este crema anticelulitica. O cunosc din vremea cand era mama sanatoasa, caci ii placea si ei. Aceasta crema, care are un pret foarte mic, este potrivita pentru persoanele care doresc sa aiba o piele bine hidratata. Este foarte tonica pentru piele si mie imi da senzatia ca intinereste locurile unde e folosita, asa ca nu ma sfiesc sa o recomand oricui doreste un tonic pentru piele. Dintre multele produse cosmetice existente pe piata, aceasta se numara printre preferatele mele atat datorita faptului ca are efect imediat, vizibil chiar dupa prima folosire, cat si datorita pretului foarte bun. Contine extract de coada calului si iedera.

Crema camforata

Cand era mica, sora mea avea niste probleme de piele care au facut-o pe mama sa invete cum se fac anumite creme, caci medicul ii recomandase pentru cea mica o crema camforata care o scapa de mancarimi (acum ma intreb daca nu cumva era alergica la ceva). Crema camforata pe care am gasit-o pe site-ul Charmecosmetics.ro este recomandata pentru dureri reumatice si articulare, pentru relaxarea musculaturii, ca antiinflamator articular, ca antialgic, antiseptic si pentru activarea circulatiei periferice. Aceasta crema are in compozitie ulei de camfor (camforul este o substanta organica extrasa din frunzele unui arbore exotic), lavanda si salicilat de metil.

Cam acestea sunt principalele produse cosmetice pe care le folosesc, insa intr-un articol viitor voi mai scrie si despre altele. Ramaneti aproape!