Nu mai este un secret pentru nimeni ca imi place sa scriu, ca o fac cu motiv sau fara, zi si noapte, oricand imi vine chef. Unii dintre cei care ma citesc stiu deja ca am castigat multe premii datorita scrisului meu. Stiu si ca, de dragul nepotilor mei, copiii cumnatei, am scris cateva povesti pentru copii mici, sa le inveselesc vacantele si sa ii ajut sa se dezvolte bine, sa invete despre lume si despre viata, sa se cunoasca si sa iubeasca intotdeauna cuvintele. In general, copiilor le-au placut povestile pe care le-am scris, cu toate ca eu sunt prima care are curajul de a recunoaste: nu ma pricep prea bine la asa ceva, povestile pentru copii nu sunt punctul meu forte, insa micutilor nu le pasa, daca ii prinde actiunea.

Voi le puteti citit pe ale mele (deocamdata sunt raspandite pe diverse bloguri, insa imi voi face timp intr-o zi sa le adun pe toate intr-un singur loc) sau puteti intra aici, daca vreti povesti pentru copiii mici cu adevarat bune si educative (clic pe link), potrivite unei bune si solide educatii. Va spun cu sinceritate ca eu, ca mama, m-am preocupat indeaproape cand copilul era mic si i-am cumparat cam tot ce aparuse pe piata privitor la literatura pentru copii. A avut toate cartile clasice ale copilariei, dar si alte povesti pentru copii mici, gasite in carti mai putin cunoscute la noi. A lacrimat pentru Colt Alb si pentru Eliza, fetita care avea fratii transformati in lebede, a ras alaturi de Nils Holgersson si a visat alaturi de Buck in Chemarea strabunilor.

Preocuparile mele si faptul ca i-am citit de mic povesti, ca mama se inregistra pe casete audio pentru ca el sa poata asculta povesti pentru copii mici cand eu eram prea obosita pentru a-i mai citi, au dat roade. Baiatul meu are un vocabular foarte dezvoltat, e sensibil, dar si lucid, stie sa deosebeasca un basm de realitate si a avut mereu rezultate bune la scoala. Din toate aceste motive ii sfatuiesc mereu pe cei care sunt parinti sa acorde o importanta deosebita povestilor, caci ele sunt primele care il pot ajuta pe micut sa se dezvolte frumos, sa viseze la o lume mai buna, sa aiba un vocabular elevat si, de ce nu?, sa aiba un suflet mare ca al eroilor de poveste, caci lumea in care traim are nevoie de oameni cu toate aceste insusiri. Ei sunt speranta si viitorul planetei si, asa cum ii educam, asa ii vom avea mai tarziu.

Daca intrati pe primul link din articol, gasiti un site deosebit de interesant, anidescoala.ro, un loc magic, unde copiii pot descoperi povesti nemuritoare, povesti scurte cu talc, povesti pentru copii mici si mari, atat din literatura romana, cat si din literatura straina. Oferiti seara de seara copiilor cel putin o poveste, sa adoarma zambind si sa viseze frumos alaturi de eroi buni si curajosi, alaturi de animale si pasari, alaturi de tot ceea ce le place in general micutilor si ii impresioneaza, le trezeste acea latura afectiva de care au nevoie pentru a cunoaste empatia, bunatatea, mila etc.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.