Poveste audio pentru copii – Vraja iubirii pentru animale

Poveste audio pentru copii – Vraja iubirii pentru animale. Am decis să postez atât înregistrarea audio (o găsiți mai jos), cât și textul. Sper să vă placă această poveste educativă.

Top cărți beletristică pe care să le citești în perioada 2022-2023

10 carti pentru copii de pus sub bradul de Crăciun

Pe scurt, în poveste este vorba despre doi copii, David și Lorena, care găsesc în podul bunicii o Carte de Magie. Ascunși în camera lor, citesc și pun în practică diverse vrăji. Aici, Vraja iubirii pentru animale. O poveste inspirată din fapte reale. Dealtfel toate poveștile lumii, fie ele pentru copii, fie pentru adulți, sunt inspirate din fapte reale.

La picioarele copiilor stă trist un cățel

Glasul Lorenei abia se aude în camera întunecată. Îl acompaniază o melodie de jale. Este cântată de corul nevăzut al animalelor. Sunt ființe pe care nimeni nu le iubește. Ploaia bate cu putere în geam. La picioarele copiilor stă trist un cățel. Are urechile date pe spate. E semn de supunere.

Ochii lui sunt umezi de neștiute lacrimi. Blana e murdară. Miroase a abandon. A iarbă proaspăt smulsă din pământ. Miroase a mâncare găsită la tomberon.

Apare o fetiță din Ținutul Copiilor Care Nu Iubesc Animalele. Intră în cameră. Strigă la bietul cățel:

Ești murdar și miroși a câine!

-Nu îmi linge mâna! Probabil ai microbi care mă pot îmbolnăvi. Nu te așeza pe covor. Poate ai purici și căpușe. Eu nu vreau să fiu ciupită. Nu mânca din cărnița pe care mama mi-a lăsat-o pe farfurioară. Vreau să mănânc singură tot. Trebuie să cresc mare și frumoasă. Nu pune labele pe mine. Ești murdar și mirosi a câine.

Poveste audio pentru copii - Vraja iubirii pentru animale

David încearcă să îi spună fetiței că nu e adevărat. Așa a crezut și el până când l-a cunoscut pe Bruno. Bruno e câinele maidanez salvat de mătușa lui. Dar vocea lui David nu se aude. Se poate auzi, în schimb, vocea unui băiețel. Se strâmbă la pisicuța apărută nu se știe cum pe birou.

Fac pariu că ești plină de purici, jivină mică!

-Ce urâtă ești! Slabă moartă. Ai blana plină de ulei de mașină și ochii holbați. Parcă ai văzut fantome sau vrăjitori d-ăia răi. Ai gheare lungi, periculoase. Văd că ai dinții ascuțiți. Mă privești de parcă te pregătești să îmi sari la gât. Fac pariu că ești plină de purici, jivină mică. Zât de aici până nu îți dau un șut!

Poveste audio pentru copii - Vraja iubirii pentru animale

Lorena întinde mâna să o apere pe biata pisicuță. Băiatul e mai iute. Lovește fără milă felina. Aceasta miaună subțire. Se ascunde printre cărțile din bibliotecă. Acolo nici un băiat rău nu ajunge. Lorena continuă să citească din Cartea de Magie:

Vraja iubirii pentru animale

Se rostesc în șoaptă cuvintele magice “Hor ep duca ner.” Într-un ghiozdan vechi se aruncă, pe rând, următoarele. Un mieunat de pisică și poza unui cățel care stă în poziția “șezi”. Se mai aruncă două zâmbete vesele și patru bobițe de rouă culese dimineața, fix când răsare soarele. Mai e nevoie de o pagină de caiet pe care a fost copiat un fragment din cartea Colt Alb.

În ghiozdan se mai pun o balenă de pluș, un licurici viu și trei pene de găină. Se închide ghiozdanul și se lasă sub birou întreaga noapte. În dimineața următoare se adună praful de iubire rezultat și se împrăștie prin clasă, pe la băncile copiilor care nu suportă animalele.

David și Lorena urmează întocmai instrucțiunile găsite în Cartea de Magie. Ca niște adevărați vrăjitori, a doua zi duc la școală praful magic al iubirii pentru animale. Îl aruncă la picioarele colegilor.

Din Cartea de Magie iese o inimă roșie ce bate cu veselie.

Așa bat inimile celor ce simt milă și iubire față de animale.

Să îmi spuneți părerea voastră sinceră

De-a lungul timpului am scris multe texte. Le-am numit, poate prea pretențios, povești. Unele s-au bucurat de atenția totală a nepoților mei. Sunt copii hiperactivi, care nu pot sta locului o clipă. De obicei nu au răbdare să asculte o poveste de la cap la coadă. În vacanța de vară a anului trecut le-am scris multe povești.

Nu am vrut doar să îi distrez. Urmăream să îi educ într-un mod (nu foarte) subtil. Undeva în adâncul sufletului am sperat că voi avea cândva curaj să le citesc și altora aceste povești. Voiam să aflu părerea unor adulți. A fost nevoie să treacă un an pentru ca inima mea să găsească puterea de a înregistra una dintre acele povești. I-am dat drumul în mediul online, pe youtube, la liberă ascultare.

Ori nu am eu destui “fani”, ori povestea mea, pe care am numit-o Vraja iubirii pentru animale, nu e chiar ceea ce credeam. Poate e doar problemă de optimizare seo. Youtube are anumiți algoritmi după care afișează recomandări.

Aș vrea să vă rupeți trei minute din viață și să o ascultați. Să îmi spuneți părerea voastră sinceră.