Am patru pisici în casă. Am și un câine de 24 de kilograme care păzește casa permanent. Locuiesc la parter, destul de aproape de strada foarte circulată. Nu mi-aș permite să las geamurile deschise dacă nu aș avea plasa de protecție pentru pisici. Bruno nu o atinge, dar dacă ea nu ar exista, probabil câinele și-ar întinde botul să apuce vreo pălărie din când în când. Le-am instalat anul trecut, după ce ne-am chinuit o lună întreagă cu niște călduri infernale.

Țineam geamurile rabatate, căci nu le puteam deschide larg de teamă că pleacă pisicile la plimbare și sfârșesc sub roțile mașinilor sau în colții câinilor. Apoi am scăpat de chin. Pot aerisi oricând și oricât vreau, fără teamă că vor păți pisicile ceva. Vă sfătuiesc să procedați la fel, dacă țineți la animalele voastre și la propria conștiință.

petmart.ro

Zilele trecute, profitând de vremea călduroasă de afară, ale mele pisici istețe și-au ales câte un geam la care să își etaleze nurii. Vrăbiuța, pentru că e mică, slabă, friguroasă, modestă, a optat pentru un loc pe calorifer, dar tot în apropierea ferestrei. A fost un moment pe care nu am vrut să îl ratez. Înarmată cu poza, m-am dat în stambă pe facebook. La scurt timp, cineva m-a întrebat dacă am plasă de protecție pentru pisici. În prima clipă m-am enervat, apoi mi-am dat seama că îmi plac oamenii care se implică și care încearcă să trezească în proprietarii de patrupede simțul răspunderii.

pisici-la-geam

petmart.ro

M-am grăbit să pozez iar plasa de protecție prinsă la geam, atât pentru a liniști oamenii, cât și pentru a le arăta altora că nu e mare brânză să pui o plasă la geam, dacă în acest fel pisicile sunt în siguranță și se pot bucura de aer curat și de căldura toamnei. Pe mine m-a costat până în 100 de lei toată povestea și am asigurat toate geamurile casei.

Modelul plasei îmi place atât de mult, încât mă felicit zilnic pentru că nu l-am lăsat pe soțul meu să meargă singur la cumpărături, chiar dacă părea o treabă de bărbat alegerea și montarea la geam a plasei de protecție pentru pisici.

plasa-de-protectie-pentru-pisici