Piese auto de schimb gasiti AICI.

Ne indreptam spre mare. Dacia de un albastru metalizat facea toate privirile sa se intoarca. Unele tradau admiratia, altele invidia. Soarele verii, ajuns in varful cerului, parca incerca sa ne topeasca. Pe atunci romanii nu auzisera de aer conditionat. Se racoreau tinand toate geamurile masinii deschise ori schimband din cand in cand locul din autoturism cu cel de pe marginea drumului, unde cate un batran statea la poarta, asteptand sa dea celor insetati o cana de apa.

Uite ce piese bune! radeau baietii din Dacia nu foarte veche. Claxoanele trezeau satele amortite si inroseau obrajii tarancutelor admirate pe drum de ploiestenii veseli. Nu se pricepeau ei la nimic din domeniul auto, dar aveau ochi de vultur cand era vorba despre fete frumoase, cu discuri perfecte, cu filtre curate, cu stergatoare bine curbate, cu ungere buna, cu suspensii reglabile (cel putin aparent), cu portbagaj spatios, cu o caroserie perfecta si mai ales cu motor functional, promitator.

La un moment dat masina s-a defectat. Sa nu ma intrebati ce probleme avea, ca nu stiu. S-au uitat baietii pe la motor o vreme asa cum se uita mata in calendar, apoi au descoperit unde era buba. Nu aveau cu ce sa inlocuiasca piesa defecta. Tin minte ca s-a format un consiliu ad-hoc si s-a decis ca eu, fiind cea mai frumoasa si mai lejer imbracata fata din Dacie, voi iesi in drum, sa cer soferilor din trafic nu stiu ce piese auto de schimb.

Si iat-o pe Vienela, care avea pe atunci vreo 18 ani, stand la marginea drumului cu o garnitura de chiulasa ori cu un furtun de frana (ma veti ierta ca nu imi amintesc exact ce piesa auto era) in mana si facand semne soferilor posesori de autoturism Dacia. Parca erau vorbiti. Nici unul nu se uita spre mine si spre piesa mea defecta. Dar jur ca am avut un succes rasunator la soferii de tir. Absolut toti m-au claxonat indelung, admirativ.

Intr-un final, pe cand credeam ca vom ajunge la mare la timp pentru sezonul urmator, si-a facut mila de mine un mosnegut. Ii sunt si astazi recunoscatoare pentru ca a oprit masina, a stat de vorba cu baietii despre piese auto de schimb, dar si despre femei frumoase, i-a ajutat sa inlocuiasca piesa defecta si ne-a urat drum bun, nu inainte de a ma ciupi strengareste de obraz. 🙂

Inainte de a pleca la drum lung, asigurati-va ca masina functioneaza perfect sau ca aveti piese auto de rezerva, daca nu vreti sa va ciupeasca batraneii de obraz in schimbul unei garnituri de chiulasa.

10 thoughts on “Piese auto de schimb si o asigurare ieftina”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.