Cum arata curtea ideala?

In opinia mea, curtea ideala are o parte plina de verde, care sa bucure ochiul iubitorului de frumos, dar si o parte practica, formata din pavaje care sa ne permita sa parcam masina si sa circulam pe afara fara sa ne umplem de noroi in zilele ploioase si de praf in zilele caniculare. Nu mi-as pune pietris in curte si nici ghivece mari cu flori, cum am vazut ca se poarta la scotieni, ci mi-as planta direct in pamant copacei ornamentali, pomi fructiferi, flori de toate culorile si pentru toate anotimpurile si iarba cat cuprinde. La partea de pavaje ar fi putin mai greu, deoarece ele exista in multe forme si culori, lucru care ma face ca de fiecare data cand le vad prin online sa imi doresc altele.

Am remarcat totusi ca inima mea inclina de obicei catre pavaje care au un aer de vechi si culori calde, influentata probabil de timpul pe care l-am petrecut in Italia atat in perioada cat am lucrat acolo, cat si in aceasta vara, in minunata vacanta pe care sotul mi-a oferit-o de ziua mea. Intoarsa in Scotia, la serviciu, muncesc din greu cu o hotarare de nestramutat in suflet: sa adun suficienti bani pentru a-mi cumpara casa la care visez dintotdeauna si pentru a-mi aranja viitoarea curte asa cum cred eu ca arata idealul. 

Stiu deja cum voi planta florile, cati catei voi avea si de unde imi voi cumpara cele mai frumoase pavaje pentru curte. Cel mai probabil vom opta pentru Appia Antica Ondulat, un model de pavaj care imi place atat mie, cat si sotului meu si pe care il va aprecia si Bruno, patrupedul din dotare. Noi nu suntem adeptii unui anumit stil, ci ne dorim lucruri care sa ne dea o stare de bine indiferent de vreme si de vremuri, lucruri care sa ne bucure ochiul si sufletul in fiecare moment al vietii, lucruri practice pe care sa le folosim pentru a avea un trai cat mai usor si mai comod, iar pavajele pentru curte chiar sunt necesare si placute la vedere.

De asemenea, avem in vedere ca, atunci cand ne vom cumpara casa noastra (inca nu ne-am decis in care tara sa ne stabilim definitiv, dar luam in calcul Scotia, Romania, Italia si Spania), sa ne comandam niste borduri care sa delimiteze gazonul (gradina sau cum vreti sa numiti spatiul plin de verde pe care il vom aranja in stil propriu) de partea curtii care va fi pavata. Am si gasit unele pe internet atunci cand am facut o simulare, sa ne facem idee de banii care ne vor fi necesari.

Aceste piese pentru delimitarea gazonului sunt nu numai decorative, ci si foarte practice, deoarece au fost gandite in asa fel incat masina de tuns iarba sa poata trece usor peste ele fara sa faca “buba”. In plus, mai au si avantajul ca pot fi montate usor de catre oricine, fara sa fie nevoie de vreun specialist. Daca am reusit sa ne punem singuri gresie in casa, desi in general nu batem un cui si nu schimbam un bec, atunci cu siguranta vom reusi sa montam singuri pavajul si piesele pentru delimitarea gazonului.

Intrebarea de final este: cum arata, in opinia voastra, curtea ideala? Are gazon sau, asa cum ne dorim noi, doar verdeata de tot felul crescuta parca la intamplare? Are pavaje ori pietris, cum vad pe aici, prin Scotia?

Pentru cei care doresc sa stie de unde pot cumpara pavaje de calitate, iata cateva date suplimentare:

Globall Design Online

Expozitia Lumea Pavajelor in Gradina lui Emil

Adresa:Sos. Bucuresti-Ploiesti, km 19, in apropiere de Balotesti

Telefon:0745 434 433 sau 0722.365.715
Email: office@globall.ro
Detalii expozitie: https://www.globall.ro/blog/lumea-pavajelor/
Program: Luni – Vineri: 08:30 – 16:30; Sâmbătă: 09:00 – 12:30