Înconjurată de tăceri asurzitoare, mă pierd printre sutele de informații care îmi bombardează creierul. Ascunsă adânc în subconștient, o întrebare nu îmi dă pace. Sătulă de șuieratul ei de sirenă, o scot la suprafață: cum vom face bani pentru a putea supraviețui până trece criza provocată de covid-19? Desigur, dacă vom supraviețui coronavirusului. Izolată în propria casă, ieșind doar în curte pentru a lăsa câinii să își golească burțile și să alerge, cu ochii pe știri de dimineață și până târziu în noapte, îmi dau seama că vor veni timpuri grele.

Totul se mută în online, mă încurajez. Tu ești deja bine înfiptă aici. Ai bloguri pe care poți scrie pentru a promova afacerile altora. Ai un loc al tău unde îți poți croșeta cuvintele ca să le dai lumii sub orice formă vrei.

Nu te teme. Totul va fi bine. Încurajările astea îmi dovedesc că sunt la fel de naivă ca în copilărie. Se întâmpla să fac câte o prostie. Fie luam o notă nu chiar bună, fie mă băteam cu vreun copil în fața blocului, fie nu intram în casă la ora stabilită de părinți. Știam că voi fi pedepsită. Urcam cele trei etaje cu inima bubuind de frică.

Nu te teme. Totul va fi bine. I se va face milă de tine și te va ierta. Dar tata nu mă ierta niciodată înainte dea-mi administra pedeapsa cuvenită. Oare criza provocată de covid-19 va fi mai blândă decât era tata când greșeam? Din ce vom trăi? Cu ce bani ne vom plăti utilitățile? Ce vom mânca după ce banii și puținele provizii făcute se vor termina?

Am bloguri. Sunt vechi și au căutare. Pot scrie pe ele povești, la fel cum pot scrie advertoriale. Ce aș mai putea face pentru a câștiga bani? Habar nu am. O vreme am încercat să ridic canalul de youtube, însă e nevoie de mult prea multe ore de vizionare pentru a fi acceptat. Voi, cei care mă citiți constant, nu m-ați ajutat. Am renunțat.

Nu te teme. Totul va fi bine. O porcărie. Sunt eu bloggerul care visează cu ochii deschiși în timp ce își ascunde capul în nori, dar rămân cu picioarele pe pământ, realistă. Va fi al naibii de greu pentru toți. Probabil mulți alții se întreabă chiar în acest moment: Ce vom face în viitor? Din ce bani vom trăi? Ce se va întâmpla cu toate afacerile? Ce se va întâmpla cu omenirea? Și, mai ales, ce se va întâmpla cu umanitatea noastră?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.