Nu mă pricep la multe lucruri, deci nu sunt perfectă

Mili spune că este imperfectă și eu îi admir eleganța cu care se exprimă. Mă intrigă doar faptul că a reușit să îmi citească unele gânduri și să afle cât sunt de nepricepută. Cum? Nu mi le-a citit? Și atunci cum de ne potrivim atât de bine? Din toată lista ei, un singur lucru pot bifa la “mă pricep” – știu să tund. Nu mă pricep la multe lucruri, deci nu sunt perfectă.

În rest, articolul putea fi foarte bine al meu, deci l-aș fi putut posta lejer aici. Dar nu mă las mai prejos. Pot fi chiar mai imperfectă decât prietena mea imperfectă, nu-i așa? 😀 Asadar, iată 8 lucruri la care nu mă pricep:

1. Să fac mai mult de o față la cubul Rubik

Nu am fost un copil sărac, dar am prins alte vremuri și cubul rubik a lipsit dintre jucăriile mele. Abia pe la vreo 18-20 de ani am dezlegat misterul unei feței. Am văzut pe youtube care e tehnica pentru a-l aranja pe tot, însă nu am reținut nimic și nu vreau să trișez lucrând pas cu pas după indicații.

2. Să fac recenzii cărților pe care le citesc

Hai, Mili, că pe asta sigur nu o poți bifa! Unele cărți îmi plac atât de mult, încât simt că le-aș întina dacă aș scrie despre ele. Am avut câteva încercări, soldate cu eșecuri răsunătoare – a se vedea recenzia cărții Omul pictat, de Peter V. Brett. Chiar nu mă pricep să fac recenzii cărților. E mai simplu să citesc recenziile altora. Mă voi da mâine în spectacol la clubul de carte în limba engleză unde tot (desigur) Mili m-a invitat.

3. Să îmi optimizez blogurile

Deși am sute/mii de articole pe ele (pe vienela.ro am publicate 2973 articole), iar valorile lor (DA, PA etc) sunt onorabile, traficul este dureros de mic de la o vreme. Nu înțeleg unde greșesc, ce fac sau ce nu fac așa cum scrie în manualele domnului google, dar nepriceperea mea în a optimiza blogurile, după opt ani și ceva de când l-am deschis pe primul, e jenantă.
dyfashion.ro

4. Să îmi cumpăr haine

Nici dacă mă invită Obama la vreo petrecere nu reușesc să îmi cumpăr ceva destul de elegant. Oricât m-aș învârti prin magazine, sfârșesc prin a mă opri la raioanele unde se vând blugi, treninguri, hanorace și tricouri din bumbac. Completez întotdeauna cu un ghiozdan/rucsac asortat și o pereche de teniși.

5. Să mă machiez

Cred că e moștenire de familie. Mama se dădea cu puțin fond de ten (doamnele care sunt de-a seamă cu mine sau mai mari probabil își amintesc de hârtiuțele alea rotunde îmbibate cu fond de ten pe care le plimbai pe obraz pentru a ascunde imperfecțiunile și a da un pic de culoare feței) și cu ruj. Eu am folosit mult rimel când eram adolescentă, însă acum nici măcar atât. Mă spăl, întind niște cremă și sunt gata de ieșit pe ușă.

6. Să-mi controlez emoțiile

Ce-i în gușă, și-n căpușă, ar spune unii despre mine. Alții, mai eleganți, m-ar descrie ca fiind impulsivă. Cert este că mă arunc cu capul înainte, fără să îmi pese de consecințe. Spun exact ce gândesc și trec de la gând la faptă într-o clipită. Nu-i vina mea, ci a emoțiilor, deoarece nu am învățat până la 49 de ani să le stăpânesc. Ele mă împing mereu pe buza prăpastiei, dar tot ele mi-au adus și foarte multe bucurii de-a lungul vieții.

7. Să economisesc bani

Pe termen scurt da, pot strânge ca un avar. Pot renunța la aproape orice pentru a pune bani deoparte (excepție fac țigările) dar…. Apoi vine ziua când mă apucă nebunia. Emoțiile, știți voi din paragraful anterior. Atunci cheltui până la ultimul ban, de parcă mâine ar veni sfârșitul lumii și nu mi-ar mai trebui. Și…

8. Să dansez

Nu m-am întrebat niciodată până acum: oare persoanele care suferă de hipoacuzie (persoanele care nu aud) pot dansa? Că eu sunt doar afonă și asta îmi blochează accesul la bucuria de a mă lăsa purtată pe aripile muzicii. Dansez, însă în casa mea, cu bărbatul meu și rareori în alte părți – numai dacă îmi fac curaj cu vreun pahar de vin.

Ce ați citit aici sunt doar câteva dintre chestiile la care nu mă pricep. Aș mai putea scrie vreo 10 articole fără să epuizez lista. Cu toate astea, nu mă consider o nepricepută și asta pentru că am încredere în mine. Știu că sunt chestii la care chiar mă pricep, pe care le pot face bine, mai bine decât alții. Am aici o listă interminabilă de activități pe care le fac regulat.

nu ma pricep