Pentru mulți bărbați, faptul că soțiile lor stau cât e ziua de lungă în bucătărie și trebăluiesc până când uită și cum le cheamă e un motiv de mândrie, cel puțin aparent. Nu-i așa că și voi ați auzit, măcar o dată în viață, cum orgoliul răzbătea din vocea câte unui domn atunci când se lăuda cu bubulina-gospodina din dotare: “Nevasta mea stă toată ziua în bucătărie”?

De fapt, eu cred că acest lucru le dă masculilor o oarecare siguranță, poate chiar o certitudine în privința fidelității femeilor. Când, cum, unde și de ce să păcătuiască, bietele, chiar și numai cu gândul, dacă au atât de multă treabă la bucătărie în fiecare zi și oricum sunt mereu transpirate și miros a ceapă prăjită (aici puteți înlocui cu tot ceea ce doriți – cozonac proaspăt scos din cuptor, friptură de iepure împănat cu usturoi, supă cu tăiței de casă, mere umplute cu nucă și scorțișoară etc)?

Curios este că există femei cărora chiar le place să stea în bucătărie, să facă totul să lucească de curățenie, să prepare nenumărate feluri de mâncare, unele mai gustoase ca altele, să facă prăjituri și, de ce nu?, să își bea cafeaua pe scăunelul preferat, contemplând operele de artă care le ies din mânuțe. Domnule, eu le admir pe aceste femei, îmi place să merg la ele în vizită și uneori chiar mă simt copleșită de vinovăție pentru că nu le pot imita. Nu-mi place să gătesc, nu spăl aragazul după fiecare întrebuintare, iar cafeaua prefer să o beau stând la calculator, cu ochii pe facebook.

Nu am fost, nu sunt și nu voi fi genul de gospodină care să tremure a plâns dacă nu a ieșit mâncarea perfect la aspect și la gust, nu-s genul care să gătească zeci de feluri în fiecare săptămână și nu urăsc nimic mai mult pe lume decât întrebarea “ce ai mai gătit?”. Acestea fiind spuse, cred că veți înțelege cât de tare ne-am amuzat astăzi, când soțul meu, gustând din ciorba (cu adevărat gustoasă) gătită de sora mea, mi-a spus pe un ton foarte serios, deși îi tremurau colțurile gurii a râs hohotit:

-Să știi că îți voi muta calculatorul în bucătărie.

Eu, cu mirarea întipărită pe chip, am întrebat imediat:

-De ce?

Încă încercând să se abțină să nu râdă, el mi-a răspuns:

-Să mă pot lăuda și eu că nevasta mea stă toată ziua în bucătărie.

PS: Ca să înțelegeți mai bine despre ce este vorba în propozitie :p , urmăriți filmulețul pe care l-am făcut după ce soțul și fiul meu au plecat la muncă în Marea Britanie, iar eu am rămas singură acasă.