Ne place sa traim incolonati, iar cei care au curajul de a rupe randurile si de a merge contra valului sunt imediat pusi la zid, intr-o incercare disperata de a-i distruge psihic si social. Ma sufoca revolta. Daca nu ai incercat sistemul de homeschooling, de unde stii ca nu e bun? Bazat numai pe presupuneri, fara sa ai toate datele problemei? Daca vezi ca actualul sistem de invatamant da tot mai multe rateuri, ca generatii intregi de tineri sunt pur si simplu indobitocite, de ce sustii in continuare ca e cel mai bun sistem?
Chiar ne dorim ca si viitorul sa fie la fel? Ne dorim ca viitoarele generatii de tineri sa plece in viata total nepregatite pentru viata? Vremurile se schimba intr-un ritm alarmant de rapid, insa noi refuzam sa vedem si sa acceptam. Suntem incuiati si preferam sa ne ascundem capul in nisip, ca strutii, crezand ca astfel lucrurile nu se vor intampla – doar pentru ca noi refuzam sa le vedem si sa le traim privindu-le in ochi.
In orice domeniu au existat pionieri, deschizatori de drumuri, curajosi care au mers contra valului. Unii au sfarsit arsi pe rug doar pentru ca aveau pareri diferite de ale multimilor. In anul 2016, curajosii, deschizatorii de drumuri, au toate sansele sa sfarseasca in afara societatii, alungati cu pietre de multimile speriate si furioase.
Carti pentru copii de gradinita
Căsuța șoricelului și alte povestiri este potrivită pentru copii de toate vârstele, însă în mod special pentru copii mici, cu vârste între 0 și 5 ani. În carte, cei mici vor descoperi trei povești scurte care îi vor încânta. Sunt povești educative pentru copii de 1, 2, 3, 4, 5 ani și chiar mai mari. În aceste cărți de povesți pentru copii veți găsi mici aventuri de neuitat cu ilustrații color de excepție si cu morală, desigur.
“Clasa zero este un fel de gradinita, doar ca poarta un alt nume”, iar gradinita este un fel de scoala unde copiilor li se permite si sa se joace. Sistemul de invatamant romanesc actual este obosit si depasit. Nu vrem sa vedem, nu vrem sa recunoastem. Preferam sa ne lasam copiii agatati acolo, chiar daca an de an rezultatele la nivel de tara sunt tot mai slabe, iar copiii mai indarjiti contra sistemului. Ne facem ca ploua. Si chiar ploua – dezastruos, cumplit de trist…
E un subiect greu si greu ne putem pronunta atata timp cat nu stim exact cum sunt legile tarii si cum se vor schimba ele in decurs de 12 ani, de cand trimiti copilul la scoala si pana cand vine vremea sa dea bacul. Dar mi se pare ca libertatea de a face homeschooling ii poate oferi copilului multe oportunitati si pune pe umerii parintilor responsabilitati uriase. Crescand departe de “raii din astia”, probabil copilului nu ii vor fi rapite stima de sine si curajul si altfel va putea infrunta la maturitate “scarbele”, daca va fi sigur pe el si pe ceea ce poate. – a se vedea comentariile
Din nou la scoala? Pana acum cativa ani as fi sarit in sus, bucuroasa, daca mi s-ar fi ivit ocazia de a relua toti ani petrecuti alaturi de colegii si profesorii pe care i-am avut. Apoi mi-am inscris copilul la scoala, i-am ghidat pasii pana in ziua cand a avut nesansa de a nimeri cea mai nepotrivita diriginta (profesoara de engleza la o scoala oarecare din Ploiesti – puteti citi mai multe despre acest subiect daca dati clic pe link). Acum nu mai pot gandi la fel. Acum cred ca cea mai buna alternativa este homeschooling-ul.
Degeaba dam vina pe “generatia asta” care nu vrea sa mai invete nimic. Mai bine ne-am uita in urma, sa aflam unde si cand s-a produs ruptura, cand a inceput sa le fie elevilor lehamite de scoala romaneasca. Si poate ar trebui sa deschidem nu doar ochii, ci si mintea, sa vedem ca tinerii continua sa invete, dar nu ceea ce vrem noi si ce credem noi ca ar avea nevoie.
In concluzie, eu sunt pentru homeschooling, pentru iesirea din tipare, pentru ruperea randurilor, pentru renuntarea la aceasta incolonare funerara in spatele scolii romanesti care a dat multe genii, dar in ultimii ani si multe, prea multe generatii de copii fara viitor.
cred ca homeschoolingul e o alternativa mai buna pentru copii. nu inseamna statul permanent in casa, ci invatarea materiilor care le plac si pentru care au aptitudini. problema ar fi…oare sunt echivalate aceste studii cumva?
Nu cred ca stie cineva daca avem legi in aceasta privinta. Pe internet se vehiculeaza diverse pareri, nici una sustinuta de vreun articol de lege sau de ceva clar, concret.
am un feeling ca va urma si o lege in acest sens…
E chiar necesara, zic eu. 🙂