Atunci cand solicitati un imprumut, banca verifica mai intai bonitatea clientului pentru a-si verifica disponibilitatea acordarii unei sume, consultand bazele de date nationale. Aceste baze de date contin toate informatiile privind clientul si relatiile sale cu bancile si companiile financiare, situatia lui financiara si multe alte informatii. Aceste informatii sunt pastrate pentru o perioada prestabilita in functie de tipul de informatii si de gravitatea platilor omise sau intarziate. Indiferent daca doriti sa faceti un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar, verificarea in baza ANAF se va face oricum. Unele dintre motivele pentru care se refuza imprumuturile depind foarte des, daca nu intotdeauna, de rezultatul acestor verificari.

Insa, pentru a evita refuzarea unui credit, puteti afla inainte daca va incadrati. Cum? Cu ajutorul platformei VreauCredit.ro. Desigur, daca sunteti rau-platinc pentru un al credit, imprumutul nu va va fi acordat. Insa, daca dorit sa stiti daca un imprumut va va fi dat, atunci cu ajutorul acestei platforme veti sti exact, din punct de vedere al banilor pe care ii castigati lunar, daca va incadrati. Pe platforma VrauCredit.ro puteti face comparatii in timp real ale creditelor. In lista acestei platforme sunt inscrise toate institutiile bancare din Romania. Nu trebuie decat sa introduceti suma dorita si perioada de rambursare, pe platforma. Veti afla stfelce fel de credit puteti obtine (cu dobanda fixa, variabila, credit rapid, online etc), procentajul dobanzii, DAE, rata lunara si suma totala de rambursat si multe alte informatii ce pot fi de un real ajutor inainte de a merge la o banca de facto.

Iata si care sunt motivele pentru care un imprumut poate fi refuzat:

  1. Venit insuficient

Daca banca considera ca veniturile si pozitia financiara a solicitantului nu sunt suficiente pentru a garanta rambursarea datoriei, imrumutul va va fi refuzat. De obicei, rata imprumutului nu trebuie sa depaseasca 40% din venitul lunar. Stiind acest lucru, cu VreauCredit.ro veti putea vedea daca va incadrati.

  1. Situatia precara a locului de munca

Daca situatia locului de munca este precara sau aveti un contract pe durata determinata care aproape expira si, prin urmare, lipsesc conditiile care demonstreaza capacitatea de a onora datoria, atunci imprumutul va va fi refuzat.

  1. Rau-platnici

Daca ati fost raportat ca platitori necorespunzatori: de exemplu, pentru intarzierea platii a cel putin doua transe de imprumuturi obtinute anterior. Pentru a accesa un imprumut, este necesara anularea din lista de rau-platnici.

  1. Finantare multipla

Daca exista alte imprumuturi in curs, banca poate refuza imprumutul pentru a evita situatiile de supraindatorare ale clientului.

  1. Garantarea rau-platnicilor

In cazul in care, in ciuda faptului ca sunteti buni platitori, semnatura a fost plasata in calitate de garant in favoarea unui imprumut acordat unei terte persoane, care nu si-a platit in mod regulat ratele, atunci veti fi refuzat.

  1. Vechimea in munca sau varsta

Daca nu aveti vechimea necesara in munca, sau varsta nu va mai permite un imprumut bancar, atunci creditul va va fi refuzat.

Dupa cum vedeti, exista cateva piedici in calea obtinerii unui credit nevoi personale. Desigur, pentru creditele ipotecare lucrurile sunt si mai complicate. Insa, cu informatia corecta si accesarea portalului VreauCredit.ro, sansele de a sti exact ce  va asteapta sunt mult mai mari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.