Mica enciclopedie Hygge carte. Rețeta daneză a fericirii

Despre Danemarca se spune adesea că ar fi cea mai fericită ţară din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: hygge. Mica enciclopedie Hygge carte. Rețeta daneză a fericirii aici.

„PENTRU HYGGE EXISTĂ TOT FELUL DE DEFINIŢII, DE LA « ARTA DE A CREA INTIMITATE», «CONFORT SUFLETESC» ŞI «LIPSA SUPĂRĂRILOR», LA «BUCURIA DATĂ DE LUCRURILE CE INDUC O STARE DE BINE», «STAREA DE CONFORT ÎN PREZENŢA SEMENILOR» ŞI, VARIANTA MEA PREFERATĂ, «CIOCOLATĂ FIERBINTE LA LUMINA LUMÂNĂRILOR»…

Afli ce este hygge atunci când simţi hygge. Când te ghemuieşti comod pe canapea alături de persoana iubită sau când te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiaţi prieteni. Hygge sunt acele dimineţi albastre şi limpezi cu lumină perfectă.

Şi cine ar putea să îţi fie un ghid mai bun în lumea hygge decât Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi şi-a petrecut ani din viaţă studiind magia vieţii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenţă până la modalitatea în care trebuie să te îmbraci.

Mica enciclopedie Hygge carte. Rețeta daneză a fericirii:

Mica enciclopedie Hygge carte. Rețeta daneză a fericirii

Vezi detalii si pret aici!

Omul este probabil singura fiinta de pe acest pamant care alearga intreaga viata dupa fericire. Totusi, ii este sortit sa o gaseasca doar rareori, pentru scurte momente. Asta probabil pentru ca nu suntem invatati despre ce este cu adevarat fericirea, unde poate fi ea gasita si mai ales cum putem pastra fericirea cand o gasim.

Iata ca totusi mai sunt sperante ca omul sa isi gaseasca fericirea. Trebuie doar sa citesti o carte, sa iti selectezi din ea ceea ce ti se potriveste si gata, esti fericit. Oare asa sa fie? Inca nu stiu, pentru ca mi-am comandat cartea, dar inca nu a ajuns la mine. Voi reveni cu detalii dupa ce o citesc.

Pana atunci, as vrea sa va spun cateva mici secrete despre fericirea romaneasca a unui om simplu. Mica enciclopedie Hygge in varianta mea

Nu am fost niciodata bogata, ba chiar din contra. In viata mea au fost multe perioade in care abia reuseam sa supravietuiesc. Cu toate astea, am fost fericita. Poate ca acelea au fost cele mai fericite clipe din viata mea.

Stii de ce? Pentru ca nu aveam mari asteptari, nu imi setam obiective imposibil de imdeplinit. Ma multumeam cu ceea ce (nu) aveam. Ma bucuram de fiecare clipa a vietii de parca ar fi fost ultima. Traiam intens. Iubeam. Iubeam tot ce imi iesea in cale: familie, prieteni, flori, ganduri, sperante, ploi, vanturi, zapezi, animale, oameni cunoscuti si necunoscuti.

Asa am descoperit ca fericirea este de fapt compusa din mici momente de bucurie. Cu cat nascocim mai mult, cu atat suntem mai fericiti. Si, de fapt, omului nu ii trebuie prea multe pentru a fi fericit. Important este sa fii bine cu tine, cu sufletul si gandurile tale, cu sperantele si obiectivele tale, sa fii realist si sa nu visezi cai verzi pe pereti.

Eu am incercat aproape un an sa traiesc cat mai simplu cu putinta. Ca spartanii, as spune. Intr-o camera simpla, fara bibelouri, mileuri si alte podoabe. Am mancat simplu si am baut numai apa (si cafea). Mi-am setat obiective pe termen scurt, toate realizabile (de genul “maine ma voi plimba o jumatate de ora prin parc/padure”).

A fost una dintre cele mai fericite perioade din viata mea. Nu visam la palate si averi incomensurabile. Nu imi doream ceea ce aveau altii. Ma bucuram de oamenii din jurul meu, de micuta mea lume si nu as fi schimbat-o cu nimic altceva. Dar sunt convinsa ca fericirea poate fi gasita si prin hygge, metoda propusa de Meik Wiking.

Consider ca merita incercat, caci pana la urma singurul obiectiv pe care ar trebui sa si-l seteze omul este sa isi gaseasca fericirea, oricare ar fi ea si oriunde s-ar afla.

Tot de Meik Wiking este scrisa si cartea Hygge Home. Cum sa-ti transformi casa intr-un camin fericit.

CASA AR TREBUI SĂ FIE UN LOC UNDE SĂ RELAŢIONEZI ŞI SĂ RÂZI. UN LOC UNDE SĂ TE SIMŢI ÎN SIGURANŢĂ, SPRIJINIT, ÎNŢELES, UN LOC UNDE SĂ FII TU ÎNSUŢI.

Mica enciclopedie Hygge carte. Rețeta daneză a fericirii

Vezi detalii si pret aici!

În acest minunat nou volum, Meik Wiking explică modul în care designul caselor noastre poate avea impact asupra stării noastre de bine şi cum, stăpânind principiul danez al hygge, acestea pot deveni nu doar un loc unde locuieşti, ci unde prosperi.

Bazându-se pe noi cercetări de la Institutul pentru Studierea Fericirii din Copenhaga, această carte vă dezvăluie micile schimbări pe care le puteţi face şi care vor avea un impact major, inclusiv cum să faceţi ca o încăpere să pară mai spaţioasă, de ce mesele de sufragerie rotunde aduc mai multă fericire şi care este importanţa unei iluminări potrivite a casei.

Indiferent cât spaţiu aveţi la dispoziţie sau ce buget, Meik vă demonstrează cum vă puteţi crea căminul hygge şi cum puteţi trăi precum cei mai fericiţi oameni din lume.

S-ar putea sa te intereseze si aceste articole:

Scoala pentru Bine si Rau Vol.1 si vol. 2, Soman Chainani

Petronela Rotar carti bune

Curajul de a fi un parinte imperfect. Cum sa cresti odata cu copilul tau – Sandra O’Connor

Gabor Mate, dezvoltare personala – carti Gabor Mate

Intr-o voce nerostita. Deblocarea traumelor si restabilirea starii de bine

Top cărți beletristică pe care să le citești în perioada 2022-2023

Mama și copilul – sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului

Carti de dezvoltare personala 2022-2023

Multe carti, putine satisfactii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.