Materiale didactice

De cand a intrat in clasa zero, m-am implicat mult in viata nepotului meu, baietelul cumnatei. Probabil incantarea lui mi s-a transmis si mie si mi-a amintit de vremea cand eram eleva sau poate de timpul cand baiatul meu pasea pentru prima data intr-o scoala. Cert este ca merg deseori la scoala, discut cu doamna invatatoare, particip la activitati practice, urmaresc discutiile de pe grupul de facebook (da, clasa are si grup de fb) si ma bucur vazand ca in clasa exista atat de multe materiale didactice, numai bune de atras copiii in jocul magic al invataturii. Din cate am inteles, multe dintre aceste materiale didactice sunt cumparate de pe site-ul Eduvolt.ro. Preturile de acolo sunt foarte bune, motiv pentru care mi-am propus ca, o data pe luna, sa comand si eu pentru micutii familiei cate ceva, sa ne putem juca si acasa, nu doar la scoala.

De exemplu, pentru ca D. este la varsta la care il intereseaza foarte mult animalele si pentru ca deja am discutat si ne-am documentat mult despre balene, rechini, cai, caini si pisici, as putea incepe prin a cumpara un set magnetic despre ciclul vietii fluturelui. L-am gasit, desigur, pe site-ul de unde si doamna invatatoare cumpara materiale didactice pentru la clasa si cred ca este potrivit pentru un copil de sapte ani, care vrea sa descopere lumea, sa invete despre natura inconjuratoare, despre vietatile care populeaza planeta. In plus, de astazi este din nou primavara, iar gazele nu vor intarzia sa apara, sa ne bucure ochii si sufletul.

Acest set magnetic este potrivit pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani. Mi-as dori sa existe in fiecare clasa un asemenea set, caci este de un real folos micutilor. Poate fi utilizat in cadrul orelor de Stiinta, insa la fel de potrivit este si pentru acasa. Pe langa faptul ca dezvolta vocabularul si spiritul de observatie al copiilor, acest set magnetic despre ciclul vietii fluturelui ii va ajuta pe copii sa stie si la maturitate mai multe despre fluturi si omizi.

Pentru parintii si educatorii (profesori, invatatori etc) care doresc sa dezvolte cunostintele despre viata ale copiilor, sa ii vada implicati la lectii, pe site-ul recomandat de mine exista o multime de materiale didactice potrivite pentru orice varsta si pentru orice activitate didactica. Am vazut acolo nu doar seturi magnetice (vedeti si ciclul de viata al broastelor, si el foarte interesant), ci si tot felul de planse, modele care reprezinta diverse (corpul uman, animale etc) si asta numai in sectiunea de biologie. Veti observa ca totul este impartit pe categorii, astfel incat cautarile sa decurga usor, iar parintii si cadrele didactice sa gaseasca imediat ceea ce le trebuie, indiferent de materia aleasa.

Pe site-ul Eduvolt.ro, materialele didactice sunt impartite pe categorii: matematica, ecologie, biologie, chimie, fizica, geografie, limba romana, istorie, informatica, religie, limbi straine… Iata ca exista locuri de unde oricine se poate aproviziona, la preturi bune, cu materiale didactice, astfel incat lectiile sa fie interesante, atractive pentru elevi si, de ce nu?, cu adevarat memorabile.