Masina de infoliat este indispensabila in fabrica. Dupa cum stiu deja cei care ma citesc de mult, am lucrat intr-o fabrica de paine doi ani si jumatate. In Scotia, unde locuiesc de trei ani. Am invatat foarte mult lucruri noi. Despre unele deja am scris pe blog, caci m-au uimit diferentele dintre britanici si romani. Acesta este al doilea articol dintr-o serie lunga, in care voi da sfaturi celor care au afaceri si vor ca totul sa mearga ca pe roate, productia sa fie cat mai mare, iar angajatii si beneficiarii sa fie multumiti.

Astazi voi vorbi despre masina de infoliat paleti. Cand m-am angajat eu la fabrica de paine, totul se facea manual, ca la noi in tara. Oamenii, mereu grabiti si nepasatori, se invarteau cu folia de trei ori in jurul paletului si il bagau in depozit. Pana la destinatie, paletii se daramau de multe ori, nefiind bine infoliati. Firma avea mereu reclamatii, mai ales ca era vorba despre produse alimentare de prima necesitate, unde igiena ar trebui sa fie stricta.

Patronul a luat decizia de a cumpara o masina de infoliat semi-automata cu masa rotativa. e inseamna asta? Ei bine, paletul urcat pe masa rotativa era invartit de masina, timp in care folia se mula perfect peste cutiile de pe palet. Senzorii masinii sesizau care era inaltimea paletului si urcau si coborau folia atat cat era nevoie pentru o infoliere perfecta, fara pierderi. Totul mergea foarte repede. Nici un om nu poate infolia manual paletul atat de bine pe cat o face masina si, desigur, nici atat de rapid.

Din clipa in care patronul a cumparat masina de infoliat, firma nu a mai primit nici o reclamatie cu privire la felul in care marfa ajungea la destinatie. Tocmai de aceea vreau sa le recomand patronilor romani sa gandeasca in perspectiva. Sa ia in calcul nu doar costul investitiei, ci si beneficiile pe care o masina de infoliat le aduce afacerii. Oricat de buni si responsabili ar fi angajatii, anumite treburi nu le vor putea face niciodata asa cum le face o masina, iar infolierea este printre aceste operatiuni.

Masina de infoliat este foarte usor de programat si de utilizat. De fapt, cred ca acest lucru era de la sine inteles, caci exemplul dat de mine e clar. Intr-o fabrica unde se face paine nu lucreaza doar ingineri si in nici un caz nu vor sta ei sa infolieze paleti. Nu, asta e treaba de muncitor. Daca pot infolia paleti polonezii, scotienii, letonienii, indienii, cu siguranta pot si romanii, mai ales ca eu sunt dovada vie ca se poate.

Masina de infoliat, odata setata, are nevoie doar sa ii apesi 2-3 taste pentru a o pune in functiune. De asemenea, reumplerea cu folie stretch este foarte usor de facut. Veti observa sa masina poate fi setata in multe feluri, in functie de nevoile pe care le aveti. Odata adusa in fabrica, masina poate fi setata dupa instructiunile cu care vine la pachet. Acest lucru recomand sa fie facut de catre inginerii/mecanicii firmei.

De asemenea, recomand ca muncitorii care se vor ocupa de infolierea paletii sa aiba parte de training inainte de a trece la munca propriu-zisa, ca sa evitati riscul accidentarilor si sa va asigurati ca inteleg cum functioneaza masina de infoliat si, desigur, ca acestia o folosesc fara sa ii aduca daune. Avantajele folosirii unei masini de infoliat sunt nenumarate. Timp foarte mult redus la infoliere, paleti bine stransi, care nu prezinta risc de dezmembrare pe traseu, beneficiari multumiti, angajati odihniti, care pot face o alta munca in timp ce paletii se infoliaza cu ajutorul masinii de infoliat etc.

Masini de infoliat gasiti pe site-ul https://www.kangoopack.ro/.

CONTACT
Str. Garii Nr. 4B, Alba Iulia, 510194, jud. Alba, Romania
0737 501 193

Pagina de facebook kangoopack