Din fragedă pruncie mi-au plăcut basmele. Când mama nu avea timp să îmi citească ori tata să îmi povestească, îmi inventam singură eroi și îi purtam prin lumi magice, unde binele învingea întotdeauna răul și unde înțelepciunea era mereu mai puternică decât mușchii și buzduganele zmeilor. Eram prințesa care purta coronițe din flori și care ocrotea orice nevolnic, asumându-și neobligată de nimeni responsabilitate după responsabilitate. Încă îmi mai vând asemenea gogoși, când rămân singură, cu gândurile mele.

De la distanță poate părea amuzant, însă vă jur că din interior nu este. Să visezi, să pui pasiune în ceea ce faci, să ai curajul de a te simți strălucitoare indiferent cât ar fi de mohorât în jurul tău, da, e cât se poate de bine și de frumos. Jenant este când minunea de femeie care sunt se trezește la realitate și (re)descoperă că magi, prinți și feți-frumoși există numai în basme.

Dureros este când observă că rar se întâmplă ca binele să învingă răul. Enervant este când își dă seama că orice semn de bunătate atrage mulțime de paraziți care abia așteaptă să o sugă, pardon, să sugă sânge proaspăt de naiv.

Marș, mă, înapoi, în mlaștina de unde ați apărut anul trecut!

Cititorilor mei le spun că pot merge liniștiți la Eddie, unde texte mai bune se adună săptămânal în tabele. Eu m-am folosit de cele 12 cuvinte propuse pentru această săptămână (amuzant, anul, magi, stralucitoareminunea, frageda, gogosi, responsabilitatepovesteascapasiune, intelepciunea, coronite) pentru a le face urări de bine unor cunoscuți. 😀