Mama și copilul – sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului

Mama și copilul – sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului. Nu există un ghid universal valabil pentru această relație complexă. Sfaturile pe care diverși specialiști sau doar simpli binevoitori ar încerca să le dea se potrivesc în anumite zone ale lumii, dar nu în toate.

Mama le poate accepta sau le poate considera ca fiind nepotrivite. Desigur, un minim de cunoștinte de anatomie, psihologie, pedagogie etc fiecare mamă ar trebui să aibă, dar de aici și până la a crește copilul după indicațiile date de alții e cale lungă.

Dr. Spock. Îngrijirea sugarului și a copilului – Benjamin Spock, Robert Needlman. CUMPĂRĂ DE AICI

Ingrijirea sugarului si a copilului carte

Nu poți sta cu cartea în mână în fiecare moment, nu poți trăi și crește un copil doar citind regulile scrise într-un ghid. În plus, mama va observa repede că întâlnește situații noi zilnic, situații despre care nu s-a scris în nici o carte.

elefant.ro

Mămica și copilașul. O întreagă lume prinsă în două suflete pereche.

Nimeni nu poate înțelege un copil mai bine decât o face mama lui, care parcă dezvoltă un al șaselea simț pe măsură ce petrece mai mult timp cu pruncul ei. Asta nu înseamnă că mama poate fi și medic, și educator, și orice altceva.

Până la un anumit punct, mama își poate crește singură copilul, însă există și multe situații în care, dincolo de dragostea ei, dincolo de acel al șaselea simț, are nevoie să apeleze la cei care sunt specializați pe anumite meserii și care îi pot ajuta copilul.

În cărți se pot găsi sfaturi generaliste, însă unele situații particulare au nevoie să fie studiate “pe viu” – și aici dau un exemplu simplu, clar: dacă se lovește copilul la cap și are amețeli, mama nu trebuie să caute prin nu știu ce ghid sfaturi, ci să îl ia în brațe și să fugă cu el la spital.

Băiețelul cu aripa de fluture – Ioana Chicet Macoveiciuc. CUMPĂRĂ DE AICI

printesa urbana carte

Mămica modernă. Cum să jonglezi cu copilul și cariera – Izabela Copolovici

Mama și copilul - sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului

Mama și copilul. Vin vremuri grele. Copiii zilelor noastre se joacă cu păpuși virtuale, disponibile pe tablete și telefoane. Probabil peste 20 de ani chiar va fi nevoie de carte, de ghiduri în care mama să găsească sfaturi despre cum se schimbă pampersul bebelușului sau despre cum trebuie spălat și șters bebe la funduleț după ce face caca.

Deocamdată îmi place să cred că mama de astăzi s-a jucat cândva cu o păpușă, că a îmbrăcat-o / dezbrăcat-o, că s-a chinuit să o hrănească și să o spele.

Puzzle Mummy and Baby. Mama si copilul. CUMPĂRĂ DE AICI

Mama și copilul - sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului

Un rol foarte important, mai ales în primul an de viață al copilului, îl are și medicul de familie, care va da părinților sfaturi bune. Să îl alegeți cu grijă și să îl păstrați aproape dacă vedeți că sfaturile lui se potrivesc bine nevoilor voastre.

Mama și copilul. Mi-a spus cineva că ar exista o carte cu acest titlu, o carte mult căutată de mămicile de astăzi.

Nu o cunosc, nu am citit-o, însă mă știu pe mine și pe multe, multe alte mămici. Ne-am crescut copiii fără să dăm pagină cu pagină prin carte. I-am protejat de rău, i-am hrănit, i-am îngrijit, i-am educat. Le-am citit din cărți – povești, basme, ghicitori. Puteți citi cartea, dacă acolo considerați că se află cele mai bune sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului.

Dar nu uitați să citiți și cărți dragi inimii voastre și, mai ales, nu uitați să le citiți și copiilor din cărțile pe care ei le pot înțelege. Copilul care citește astăzi e tânărul care mâine se va putea descurca de minune prin viață.

CuMinte de Crăciun – Ioana Chicet-Macoveiciuc. CUMPĂRĂ DE AICI

carte printesa urbana craciun

Mama și copilul. Nu mă pot abține să nu mă întreb un lucru: de unde știu animalele, fără să citească un pdf, fără să deschidă o carte, fără să caute prin online, fără să meargă la un curs, fără să discute cu diverși specialiști,- de unde știu ele să își crească puii, să îi protejeze de pericole, să le aducă hrană, să le lingă rănile, să le construiască adăposturi, să îi învețe să vâneze / să se ferească de vânători?

De unde știu să facă tot ceea ce face un părinte bun pentru copiii săi?

Scutece Pampers Active Baby Junior 5 Mega Box, 11-18 kg, 110 buc. CUMPĂRĂ PAMPERS DE AICI

Videoclip poezie Alfabetul limbii române pentru preșcolari și școlari

Vraja vorbelor politicoase – poveste pentru copii (și adulți)

Vraja respectului față de părinți – poveste pentru copii

Poveste audio pentru copii – Vraja iubirii pentru animale

Mama și copilul - sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului