Pe acest pământ sunt multe locuri pe care, în câte o etapă a vieții, mi-am dorit mult să le vizitez. Nu am fost niciodată destul de bogată pentru a-mi îndeplini visurile, iar când am avut bani cât să merg colo sau dincolo pentru a vedea ceea ce îmi doream, s-a ivit ceva care să mă împiedice: ori munceam prea mult și eram epuizată, ori pățea cineva drag ceva, ori îmi descopeream vreo nouă pasiune… Nici acum nu e altfel.

Mi-am petrecut o jumătate de zi colindând cu gândul și cu ochii locuri poate nu dintre cele mai frumoase, după criteriile majorității, dar cu siguranță dintre cele mai apropiate de zona unde voi locui începând din 23 septembrie 2017 – într-un mic orășel de lângă Glasgow. Aveam deja în planul făcut cu Mihai să vizităm Edinbugh, așa că rămâne primul pe listă. Nu trebuie decât să intri pe wikipedia pentru a te îndrăgosti total și definitiv de Edinburgh, jur. 

Umblând din pagină în pagină pe net am mai găsit și alte locuri interesante. Le-am trecut pe listă și le notez și aici, unde le pot regăsi ușor imediat ce am destul timp și mai ales bani pentru a le vizita: Insula Arran și Parcul National Cairngorms. Dacă vom putea munci destul și dacă va fi totul bine, trag speranțe că vara viitoare le-am putea vedea. Desigur, după ce îmi cumpăr un aparat de fotografiat, după ce mă asigur că ai mei sunt bine toți, după ce îmi voi cumpăra un blog pe care să scriu în limba engleză, după ce…

Copilul din mine are tot dreptul să viseze locurile pe care vrea să le viziteze si lucrurile pe care vrea să le cumpere, nu-i așa? Adultul din mine trebuie să se zbată, să muncească mult și poate într-o zi îi va putea îndeplini copilului pe care îl păstrează în suflet măcar o parte dintre dorințe.