Este adevarat ca deja perioadele de varf ale inchirierilor din marele orase sunt cam trecute, insa asta nu inseamna ca cererile au incetat. Nu, inca mai sunt persoane care cauta sa inchirieze o garsoniera sau un apartament, indiferent ca motivul consta intr-un loc de munca mai convenabil in oras, de o cearta cu familia sau mai stiu eu ce.

Potrivit statisticilor oferite pe platforma compariimobiliare.ro, in marile orase vanatoarea chiriilor continua in stil mare. De altfel si preturile se mentin la acelasi nivel, poate si motivele pentru care clientii sunt atat de confuzi intre optiuni.

Dsigur, nu este suficienta analizarea unor statistici pentru a gasi un spatiu bun de locuit pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp. Trebuie de asemenea, vizitat imobilul, dar desigur si negociat pretul pentru a ajunge la final la o suma cat mai rentabila.

Care este cea mai potrivita perioada pentru inchirieri?

Nu se poate spune ca exista neaparat un timp pentru asa ceva. Desigur nu sunt de preferat nici inceputurile de an scolar sau universitar, nu in orasele care sunt centre universitare in nici un caz. In fapt, e relevanta si nu prea perioada in care vrei sa inchiriezi. O faci atunci cand ai nevoie de un spatiu in care sa stai. In toata aceasta ecuatie timpul conteaza numai in masura in care treci printr-o situatie urgenta si trebuie sa gasesti rapid un apartament, respectiv garsoniere de vanzare/inchiriere.

Cea mai indicata este orientarea dupa preturile pietei, cand cerintele sunt mari si acestea cresc si invers. De fapt depinde si conditiile asigurate, acestea fiind chiar aspecte decisive.

Compari Imobiliare iti pune la dispozitie oferte variate, dupa locul in care esti interesat sa te muti. In mod normal preturile variaza in raport cu dotarile apartamentului, garsonierelor de inchiriat. De preferat este sa tii cont mai ales de raportul dintre preturile de intretinere si eficienta termica pe care o asigura spatiul. Nu ai vrea sa te trezesti ca ai de platit de nu iti mai trebuie nimic apoi. Pentru a gasi si ce te intereseaza, la un pret optim, ar fi bine sa negociezi. Este  chiar indicat si de asteptat sa fii flexibil si sa ceri acelasi lucru si de la proprietar, cu privire la oferta versus cerinta.

Un sfat de avut in vedere pentru a gasi mai repede o oferta avantajoasa este sa selectezi anunturile in care a fost investit timp. Astfel, cele care contin imagini sunt de preferat pentru ca iti faci mai usor o idee cu privire la cat de relevante sunt.

Sunt oferte care presupun ca suma aferenta chiriei sa fie investita in dotari pentru spatiul de inchiriat, ceea ce poate fi chiar convenabil pentru unii. Desigur, de preferat este ca garsoniera sa dispuna deja de cele necesare pentru confort, insa este o optiune. Majoritatea se asteapta ca in schimbul unei sume destul de piperate sa primeasca un spatiu izolat termic corespunator, cu ferestre PVC, dar si a carui curatenie sa se ridice la un nivel superior. Nu mai intra in discutie ca este de preferat sa exista aparate electrocasnice functionale si alte elemente necesare.

Asadar, oricare ar fi sezonul de inchirieri, ca a trecut perioada de varf a acestuia sau abia incepe, preturile trebuie sa prezinte mereu un raport corect cu conditiile pe care le asigura imobilul. Pe compariimobiliare.ro sunt disponibile cele mai tentante oferte, disponibile publicului larg.