Surprinzător sau nu, pentru prima dată în viață m-am simțit femeie nu când organismul a dat primele semne de maturizare, ci atunci când primul bărbat m-a privit nu ca pe un copil, ci ca pe o posibilă pradă. Orice persoană de sex feminin poate recunoaște acea privire intensă și arzătoare, privirea bărbatului care îi spune că este frumoasă, că este dorită, că este femeie. Pe atunci nu îmi ura nimeni La mulți ani de 8 martie. Eram eu cea care îi spunea mamei La mulți ani.

Viața m-a crescut și m-a purtat din etapă în etapă. Am fost și sunt în continuare soție, mamă, dar în primul rând femeie. În diminețile de 8 martie mă trezesc, mă spăl pe ochi și mă privesc în oglindă. Am tot mai multe riduri și fire albe de păr, însa asta nu mă împiedică să îmi zâmbesc ștrengărește și să îmi urez un sincer La mulți ani!

Mă îndrept apoi către virtual și fac aceeași urare tuturor femeilor cunoscute în online, tuturor celor care mă onorează cu prezența lor pe blog, tuturor celor care au curajul de a-și zâmbi ștrengărește în oglindă, indiferent de câte riduri sau fire albe de păr au.

La mulți ani, femeie!