Nu faceți lucruri la întâmplare și mai ales niciodată la “mica înțelegere”. Pentru orice lucru din această viață asigurați-vă că aveți dreptul legal asupra respectivului lucru, că există chitanțe prin care să dovediți că sunteți în regulă. De asemenea, nu vă bazați pe faptul că au trecut doi, trei, cinci sau cincizeci de ani de la momentul x. Orice ar fi, păstrați chitanțele, căci numai ele vă pot ajuta să limpeziți anumite situații, să dovediți oricui, oricând, că dreptatea este de partea voastră.

Nu faceți nimic la “mica înțelegere” cu vecinul, cu vărul, cu x sau y, indiferent cine ar fi aceștia. Pentru orice produs, serviciu etc verificați întâi dacă există cadru legal, că aveți dreptul să beneficiați de respectivul produs/serviciu, pentru că altfel se poate întâmpla ca, peste ani, când vă va fi lumea mai dragă, când poate veți fi și uitat de respectivul produs/serviciu/etc, cineva să vă tragă de ureche și să vă ceară socoteală.

Nu vă culcați liniștiți, crezând că negocierile purtate la un pahar de vorbă, la o șuetă sau pe scara blocului țin locul actelor și al chitanțelor doveditoare. Nu vă bazați niciodată pe corectitudinea oamenilor, nici pe faptul că timpul are puterea de a estompa sau șterge anumite lucruri. NU! Faceți totul în cadru legal și păstrați întotdeauna chitanțele, să puteți dovedi chiar și peste 50 de ani că ați fost și sunteți corecți.