Jurnal de femeie scris între vis și realitate (7)

Obișnuiam cândva să scriu săptămânal în jurnalul meu online și chiar regret că m-am oprit. Chestia asta mă ajuta să mă eliberez de emoțiile negative, să notez lucrurile bune care mi se întâmplau și să păstrez negru pe alb diverse citate, planuri, visuri. Era un fel de Gratitude Journal apărut pe internet înainte ca această noțiune să fie inventată, probabil.

Dacă vă descurcați cu limba engleză, găsiți aici mai multe detalii despre Best Daily Gratitude Journal UK 2021 for Beginners.

Dar să vedem ce a mai trăit Vienela în ultima vreme și ce are de povestit în jurnalul său de femeie. Jurnal de femeie scris online:

Delicii gastronomice

Am prins la lidl săptămâna italiană și am făcut prăpăd în magazin: brânzeturi de șapte feluri, fructe de mare de vreo patru feluri, paste, prăjituri fără număr. Ne cerem scuze dacă nu a mai rămas nimic în supermarket pentru ceilalți clienți.

Gânduri la cafea

La fiecare început de săptămână îmi propun ca în weekend să renunț la muncă, să mă relaxez, să citesc si să mă distrez. Și în fiecare weekend ajung să muncesc chiar mai mult decât în restul săptămânii, de parcă sunt posedată de duhul datoriei.

Mă plimb și vizitez

Am vizitat virtual un site și m-am îndrăgostit de o casă din Scoția. Are o bucătărie uriașă, exterior din lemn și living cu ferestre cât peretele, plus bârne din lemn lăsate la vedere. I-am spus lui Mihai că vreau să îmi construiască și mie o asemenea casă după ce câștigăm la loto. 🙂

Prietenii mei nebunatici

Fac numai nebunii, desigur. Bruno a făcut pipi pe labe și s-a tăvălit în găinaț imediat după ce i-am făcut baie.

Onix a făcut una chiar mai gogonată: ne-am întâlnit cu sora mea pentru ca Onixuța să îl cunoască pe Darko, dulăul încă pui al surorii mele. După ce l-a lătrat cu simț de răspundere și i-a arătat de nenumărate ori dantura impecabilă, domnișoara mea s-a mai potolit, așa că s-au putut apropia unul de altul.

Darko, mascul de 11 luni, a sărit peste etapele cu prăjituri, invitații la cafea, preludiu etc și a vrut să se urce pe ea. Onix, sperioasă de fel, sterilizată de câteva luni și bine antrenată de Bruno, s-a repezit și l-a ratat la mustață de bietul Darko, care nici nu cred că a avut timp să se prindă că a fost la un pas de a fi mușcat de bot. Dar asta numai pentru că am fost pe fază și am tras la timp de lesă, dezechilibrând cățelușa.

Singura soluție propria evoluție

Învăț permanent. Mă documentez pe diverse subiecte, din cele mai diverse domenii. Asta înseamnă ore întregi petrecute cu studiu, teste și exerciții practice. Sunt mândră de mine și de felul în care țin pasul cu noutățile. Pentru susținere și încurajări, vă las aici un link.

Mici escapade în literatură

Îmi rămâne prea puțin timp pentru citit. Am un jurnal în care să notez cărțile citite, autorii, citatele care mi-au atras atenția etc, însă zace nefolosit pe birou, căci ultimele săptămâni m-au epuizat și chiar nu am avut timp să deschid vreo carte.

De strajă la porțile visului

Scoția. 8 mai 2021. În ultimele zile a nins. Nopțile au fost cu temperaturi sub zero grade. Ce pot visa altceva în afară de soare, nisip fierbinte, vacanță în Spania?

Pentru o viață sănătoasă

Evit să mai petrec mult timp pe facebook. Evit postările oamenilor care au opinii diferite de ale mele, dacă nu știu să le exprime politicos și rațional. Evit să stau, ca înainte, 12-16 ore pe zi la birou, pe un scaun, cu ochii în monitor.

O poză în fiecare jurnal (între vis și realitate)

Jurnal de femeie scris între vis și realitate (7)