Desi cand ne gandim la zborul cu avionul avem in gand un timp mai scurt de calatorie, un mod mai sigur de a ajunge la o destinatie, sunt si situatii neplacute ce se pot intampla. Una dintre acestea este refuzul imbarcarii. Desi este o incalcare grava a legislatiei europene, se poate intampla. Afla din randurile de mai jos despre asta si cum te poate ajuta Aerohelp.

Ai drept la compensatii pentru astfel de situatii

Daca ai avut parte de imbarcare refuzata trebuie sa stii ca ai drept la compensatii. Dar, sa vedem mai intai de toate, de ce ti s-ar putea intampla asta:

  • Daca esti sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante interzise.

  • Din motive meteo.

  • Din motive de securitate. Spre exemplu daca insisti sa iei la tine lucruri nepermise.

  • Din motive de sanatate.

  • Daca ai documente incomplete sau necorespunzatoare.

  • Daca nu ai documentele necesare pentru animalul de companie.

Iar acestea sunt doar cateva din scenariile posibile cu care te poti confrunta. Sunt insa si situatii de refuz a imbarcarii cand pot fi cerute despagubiri.

Aerohelp iti poate fi consultant

Aerohelp, cu pagina oficiala Aerohelp.ro, iti vine in ajutor. Daca au trecut maxim 3 ani de la data acestui incident, inca mai poti cere compensatii. Nu ai mare lucru de facut. Apelezi la aceasta echipa, pui la dispozitie tot arsenalul de acte si astepti pana cand dosarul iti este analizat. Daca situatia ta nu poate impune compensatia in bani, atunci nu ai nimic de pierdut. In caz contrar, colaborarea ta cu Aerohelp merge mai departe.

Cand poti cere despagubiri? Spre exemplu daca refuzul de imbarcare a avut la baza suprarezervarea. Adica overbookingul, cand au fost vandute mai multe bilete de avion decat sunt locurile din avion. Este o strategie de profit, iata, riscanta. Asta pentru ca are la baza presupunerea ca unii dintre ei oricum nu vor veni la imbarcare.

De asemenea, in cazul unor reorganizari de zboruri situatia este similara. Adica daca ti se refuza imbarcarea din acest motiv, poti cere despagubiri si ai mai toate sansele sa le obtii.

Cert este ca atat timp cat iti stii drepturile si ti le aperi, ai toate sansele sa obtii compensatiile. Acestea poate ca nu sunt echivalentul a ceea ce tu pierzi pentru ca nu ti s-a permis sa iei o cursa aeriana. Poate ca nu are cum sa fie egalul faptului ca nu ai ajuns asa cum era planificat, la destinatie. Insa cel putin sunt un mod prin care sa iti faci dreptate.

Afla mai multe din pagina aerohelp.ro.

Contact: help@aerohelp.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.