Delicii gastronomice

Ne-am amuzat ieri la masa de prânz. Am gătit mazăre. Prea puțină. Câte o porție de fiecare. Foarte bună. Concluzia discuției a fost că Vienela gătește cea mai bună mazăre, Mihai face niște fripturi de te lingi pe degete, sora mea e maestră la ciorbe, iar cumnatul gătește cea mai bună fasole.

Gânduri la cafea

Mi se confirmă încă o dată faptul că oamenii apreciază mai mult ceea ce scriu cu mintea decât cu sufletul. Nu-i nimic. Locul scrisorilor netrimise este aici, în casa lor caldă, ascunsă privirilor curioase.

Mă plimb și vizitez

Stau în casă pe motiv de lockdown britanic pandemic, dar îmi amintesc cu plăcere vacanța în Spania. Pentru 25 de euro am petrecut o seară minunată într-un bar, urmărind un spectacol de flamenco – dans tradițional spaniol. Din partea casei am primit sangria*.

Prietenii mei nebunatici

Au întotdeauna zgarda la gât când aleargă prin curte. Sunt ușor de prins sau de recunoscut, în caz că e nevoie. Onix a descoperit că e simplu să îl enerveze pe Bruno care, bietul, nu pricepe cum poate un pui de câine să îl zgâlțâie așa tare fără ca totuși să îl rănească. Onixuța nu înțelege de ce o cert când mușcă zgarda lui Bruno, dar îi permit să îl prindă cu dinții direct de gât. Mama denaturată ce sunt!
dyfashion.ro
Singura soluție propria evoluție

Au fost în ultima vreme câteva episoade care mi-au ridicat tensiunea. Întâi s-a închis școala, apoi ni s-a schimbat profesorul. Am sperat că cel nou se va implica mai tare. După ce ne-a lăsat o lună ai nimănui, făcându-mă să îl întreb dacă suntem în continuare în vacanță, ieri și-a adus aminte să ne dea teme. Aseară nu am mai rezistat și i-am trimis un mail, cerându-i să îmi dea mai multe teme, dar ca pentru un elev care termină level 3, dacă e posibil, căci el ne-a cerut să rezolvăm chestii de genul ăsta:

Mici escapade în literatură

“A new Patrician will need new friends, far-sighted people who want to be part of a wonderful future. That’s how it goes. Meetings in rooms. A little diplomacy, a little give and take, a promise here, an understanding there. That’s how real revolutions happen.” – Terry Pratchett, Night Watch

De strajă la porțile visului

Trăiam un vis urât: Cu câteva luni în urmă am setat imprimanta în așa fel încât să scot niște poze (foarte reușite, de altfel) pe hârtie lucioasă. Nu am știut să mă mai întorc la setările originale, așa că am înjurat urât de cate ori am avut de printat ceva. Până aseară, când am întrebat un prieten ce e de făcut. În timp ce îi explicam problema, mi-am dat seama că de fapt știam cum să o rezolv. Răspunsul lui: “De obicei lucrurile se rezolvă singure doar prin prezența mea”.

Pentru o viață sănătoasă

Este suficient să ai un câine sau chiar mai mulți. Vei ieși cu plăcere afară la ora cinci dimineața, vei alerga prin ploaie, vei face sute de genuflexiuni zilnic, ba uneori chiar și flotări, când câinele/câinii pierd vreo jucărie pe sub dulap. Vei mânca mai puțin ca să împarți orice ai cu animalul tău de companie. Vei râde mult și sănătos, din toți mușchii feței și din toată inima. Vei încheia ziua cu o altă plimbare în aer curat, aproape de miezul nopții.

O poză în fiecare jurnal (între vis și realitate)

Păpădie și cer senin

*“Sangria este o băutură alcoolică răcoritoare pe bază de vin, ușor de preparat, de origine spaniolă și portugheză, foarte populară însă și în alte țării vorbitoare de spaniolă ca Uruguay și Argentina. Mai conține fructe, apă carbogazoasă, îndulcitor, coniac sau alte băuturi, precum vermut sau lichior.” – wikipedia