Intr-o voce nerostita. Deblocarea traumelor si restabilirea starii de bine – Carte scrisa de Peter A. Levine. Bestseller international, cu o prefata de Gabor Mate. Solutionarea traumei in corp, creier si minte – o revolutie in terapie.
Comanda cartea de aici
Vezi detalii aici
In aceasta incununare a intregii sale activitati, Peter A. Levine apeleaza la vasta sa experienta in domeniul terapiei, al cercetarii comparative a creierului, al stresului si al etologiei animale, pentru a explica natura si transformarea traumei in corp, minte si psihic.
Intr-o voce nerostita se bazeaza pe ideea ca trauma nu este o boala sau o tulburare, ci o rana provocata de spaima, neputinta si pierdere, ce poate fi vindecata prin activarea capacitatii interne de reglare a starilor emotionale intense. Imbogatita cu un cadru teoretic coerent si cu exemple de caz convingatoare, cartea imbina in mod elegant ultimele descoperiri in domeniul biologiei, neurostiintei si psihoterapiei orientate spre corp pentru a demonstra ca devenim fiinte umane complete atunci cand imbinam instinctul cu ratiunea.
In aceasta capodopera, Peter Levine a surprins esenta traumei ca parte inerenta a “vocii nerostite” a corpului nostru. Combinand etiologia animalelor, cercetarea creierului si ritualuri indigene de vindecare cu studii clinice aprofundate, Levine ne ofera o perspectiva uimitoare si originala asupra capacitatii naturale de vindecare a traumatismelor pe care fiecare om o are. – Bessel van der Kolk, MD, director medical si fondator al Centrului de Traumatologie al Justice Ressource Institute, profesor de psihiatrie la Universitatea din Boston
Cand ai reusit sa supravietuiesti iadului din interiorul tau, in urma unei eveniment cu incarcatura emotionala mult prea mare, si sa stralucesti precum soarele, vei putea privi in ochii cuiva care a supravietuit la randu-i unui eveniment intens! Functionarea noastra sanatoasa este o experienta biologica, emotionala si cognitiva, iar dezechilibrul in orice parte a continuumului corp-emotie-minte va afecta intregul sistem.
Trauma se intampla in corp si produce disocieri in sistemul intern. De aceea vindecarea la nivel de corp este personala si fundamentala. Corpul nostru este cea mai buna carte de autoajutor din toate timpurile si detine acces la cunoasterea cea mai directa a vietii noastre – experienta noastra fizica imediata.
Cand trupurile noastre ajung din nou in echilibrul natural, putem da voce acestei carti unice in lume. Cartea lui Peter A. Levine este textul care ne ajuta sa recunoastem trauma, sa o intelegem si sa ne eliberam din lanturile acesteia. – Florentina Niculescu, Psihoterapeut specialist in lucrul cu trauma, reprezentant Somatic Experiencing(r) in Romania
In ceea ce priveste trauma, comunitatea stiintifica ne spune ca oamenii se impart in doua categorii: cei care sunt constienti de propriile traume si cei care isi neaga traumele. Fascinanta si profund transformatoare carte lui Peter A. Levine ne ajuta nu doar sa ne constientizam si vindecam traumele, dar si sa ne gasim vocea pentru a ne spune povestea. Acum avem nevoie de aceasta carte mai mult ca oricand!. – Gaspar Gyorgy, psiholog si autor de carti bestseller, Suflete de sticla si Copilul invizibil
Levine, in recenta sa carte, Intr-o voce nerostita, ne initiaza, intr-un mod sistematic si fascinant, in principiile corpului si ale sistemului nervos care il anima: cum functioneaza, ce il stimuleaza, cum sa ne imprietenim cu el, cum sa il intelegem, cum sa comunicam cu el si cum sa il ingrijim si sa il eliberam (si pe noi impreuna cu el) de sub stapanirea stresului posttraumatic. […] Este o carte bine documentata, plina de pasiune, savanta si accesibila. – Diana Fosha, PhD, director al Institutului AEDP, New York
Trauma ne condamna sa retraim la nesfarsit o experienta insuportabila. In cartea sa captivanta si admirabil scrisa, Peter Levine demonstreaza cum trauma afecteaza corpul si mintea si cum sa apelam la intelepciunea corpului pentru a o depasi si transforma. Relatarea propriilor experiente personale si terapeutice, combinata cu principiile fundamentale in studiul si tratamentul traumei, este extrem de instructiva si inspiratoare. Viziunea sa unica ar trebui cunoscuta de supravietuitori ai traumei, de clinicieni si cercetatori. – Onno van der Hart, PhD, Profesor onorific de psihopatologia traumei cronice, Universitatea Utrecht, Tarile de Jos
Traducere din limba engleza de Andra Cristina Samata.
In opinia mea, pe acest pamant nu exista om care sa nu aiba traume. Poate mai mici, poate mai mari, poate stiute, poate nestiute, insa toti avem cate ceva pe suflet care ne dicteaza comportamnetul, gandirea si sentimentele. Incepem sa ne vindecam abia dupa ce constientizam faptul ca avem o problma, ca ceva ne-a afectat serios la un nivel profund. Dupa ce ne facem curajul de a ne privi in adancul sufletului si a cauta calea spre vindecare.
Este un drum greu de strabatut, cu multe obstacole, insa la sosire vei fi alt omul, vei fi probabil cel de dinainte de trauma, dar mai puternic, mai curajos, mai increzator in fortele proprii. Sa iti vindeci sufletul este mult mai greu decat sa iti vindeci trupul. Sa reusesti sa faci asta este cea mai mare victorie din cate poti castiga in aceasta viata.
Cartea Intr-o voce nerostita. Deblocarea traumelor si restabilirea starii de bine te poate ajuta sa te intelegi, sa iti dai seama de unde au plecat durerile tale si te poate invata cum sa iti vindeci ranile, cum sa scapi de traumele care iti blocheaza drumul prin viata. O recomand chiar si celor care considera ca nu au trecut niciodata prin traume si ca nu au motive sa se vindece.
S-ar putea ca la finalul cartii sa fie surprinsi, sa isi dea seama ca tot ceea ce traim in aceasta viata ne influenteaza intr-un fel sau altul, ca fiecare noua secunda traita ne schimba intr-un fel sau altul, ca ne redescoperim si redefinim permanent, clipa de clipa.
S-ar putea sa te intereseze si aceste articole:
Top cărți beletristică pe care să le citești în perioada 2022-2023
Carti de dezvoltare personala 2022-2023
Top cărți beletristică pe care să le citești în 2023
Mama și copilul – sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului
De Crăciun, vorbește-mi despre un volum. Sau mai multe… Leapsa cu carti
Misterul gemenelor este ca un basm modern despre doua adolescente, dintre care una “normala”, iar cealalta nascuta “aripi-rosii”, condamnata sa nu aiba nume, nici viata personala, sa traiasca ascunsa intr-un pod, departe de ochii celor care considera ca aripi-rosii este un monstru ce trebuie ucis inca de la nastere. Fata fara nume trece, dupa cum era de asteptat, printr-o multime de aventuri, in incercarea ei de a se salva pe sine si lumea.
7 thoughts on “Intr-o voce nerostita. Deblocarea traumelor si restabilirea starii de bine”