Nepotica mea m-a intrebat ieri daca exista vreo diferenta intre un interfon casa si unul pentru bloc. In prima clipa am fost tentata sa ii raspund ca nu exista, ca toate acele interfoane pentru case sunt potrivite si pentru blocuri, insa imediat mi-am dat seama ca e posibil sa spun o prostie, caci un interfon casa deserveste probabil o singura familie, pe cand un interfon pentru blocuri poate deservi si 20 de familii. Nici acum nu sunt convinsa ca nu spun vreo bazaconie, caci nu ma pricep prea bine la interfoane. Stiu, ca toata lumea, ca cele mai bune sunt acele interfoane Electra pe care le vedem oriunde mergem, mai stiu ca se comercializeaza pana si interfoane pentru vile, dar mai mult de atat nu prea stiu mare lucru.

Bine, daca e sa vorbesc din experienta personala, pot spune ca nu am vazut cum arata niste interfoane pentru vile, dar am vazut multe interfoane Electra pe la blocuri, inclusiv la cel in care locuiesc eu. Numai nepoata mea (ma rog, intreaga ei familie) locuieste intr-un bloc la care nu au fost instalate interfoane moderne, de cea mai buna calitate, motiv pentru care, atunci cand mergem in vizita la ei, suntem nevoiti sa ne anuntam prezenta precum zmeul din poveste, cu o ora inainte, sa poata unul dintre ei sa coboare pentru a descuia usa de la intrarea in bloc, caci interfonul nu le suna in casa, iar pe vremea cand suna, ei nu puteau intreba cine ii cauta si de ce (un fel de “scopul si durata vizitei”).

Este destul de enervant sa stii ca asociatia de locatari ar putea cumpara un interfon bun, modern, eficient, insa nu vor vecinii tai, motivand ca nu au bani, de parca un interfon ar costa o avere. Isi pun oamenii interfoane la case, isi pun interfoane la vile, si o scara intreaga de bloc nu poate aduna bani pentru un interfon? Refuz sa cred, mai ales ca in parcarea de la blocul lor vad mereu niste masini ca in filme, de parca toti ar fi milionari, miliardari, bilionari sau mai stiu eu cum… Puneti interfon la bloc, oameni buni, sa stiti cine va cauta si sa nu va stea musafirii pe la usile blocului…

interfoane_audio_vile_sistem_digital_duplex

2 thoughts on “Interfoane Electra pentru case si vile”
  1. Unora li se pare inutil un interfon la curte dar eu fac parte dintre cei care chiar vor sa-si monteze un asemenea dispozitiv. Nici nu ai idee de cate ori ies de nebuna pentru ca suna copiii aiurea la sonerie.

    1. Hi, hi, mi-ai amintit de zilele copilariei. Cate nazbatii mai faceam pe atunci, inclusiv asta cu sunatul pe la porti sau usi de bloc. :))) Bine ca nu auzise nimeni pe atunci de interfoane. :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.