Daca esti interesat de noutati despre criptomonede, atunci sigur vrei sa stii in ce a constat intalnirea considerata secreta dintre NASDAQ, reprezentanti ai Wall Street-ului si investitorii in crypto. In saptamana incheiata, piata de monede virutale a trecut prin numeroase fluctuatii. Asta se intampla din cauza incercarii din partea Comisiei de Valori Mobiliare si burse americane – SEC – de a lista pe o bursa reglementata un ETF Bitcoin.

Una peste alta, s-a evidentiat ingrijorarea SEC cu privire la tranzactiile de bitcoin specifice pietelor parca prea dispuse manipularii. Pentru a avea un sentiment de confort, agentia ar fi dorit un schimb care sa se realizeze intr-un mediu ce permite o convertire facila in produs traditional de valori mobiliare a monedelor. A fost cu siguranta un context in care NASDAQ a actionat inteligent.

Intentiile NASDAQ fata de reglementarea zonei crypto

Potrivit unor noutati criptomonede pe Criptomonitor, o platforma de incredere cu stiri si informatii despre monde virtuale, bursa NASDAQ – cea mai mare de altfel, a sustinut o intalnire secreta cu reprezentanti ai Wall Street-ului si din industria criptomonedelor departe de ochii presei. Prin aceasta a urmarit un compromis cu privire la legitimarea zonei crypto, dar si posibilitatea ca aceasta sa fie in viitor o clasa de active.

Potrivit Bloomberg, ulterior intalnirii, la care a luat parte numeroase companii precum Gemini, co-fondatoare de altfel, si-au facut aparitia si Tyler Winklevoss si Cameron. Despre cei doi stim ca sunt in spatele uneia dintre ofertele ce vizau crearea unui ETF bitcoin in trecutul apropiat, dar care a esuat.

Conform acestei publicatii, informatiile fiind venite din partea unei surse anonime, ce detine cunostinte cu privire la cum a decurs intalnirea, participantii au avut in vedere implicatiile reglementarilor viitoare ce vizeaza crypt valuta. Tot in decursul acestei intalniri s-au cautat sarcini pentru firmele din industrie, care ar putea sa evite zona de hacking, dar si care sa sustina reputatia monedelor.

Interesul bursei pentru zona crypto creste constat

La inceput de an, aflat de la CCN despre acordurile incheiate de NASDAQ cu numeroase crypto exchange. Intentia a fost sa foloseasca tehnologia pentru a supraveghea piata virtuala, in vederea reglementarii locurilor de tranzactionare. Si-a exprimat intentia de a lista produse din zona de crypto firma de pe Wall Street.

Potrivit Adenei Friedman, ce ocupa functia de director executiv NASDAQ, zona crypto se prezinta ca un pas inedit in pasul virtual, ce urmeaza a fi facut, cu toate ca juriul nu este inca in tema. Nu se cunoaste inca daca orice criptomoneda, daca nu chiar Bitcoin, va reusi sa atinga adoptia in masa.

Una dintre noutati criptomonede pe criptomonitor.ro mentioneaza despre declaratia oficialului NASDAQ, potrivit careia juriul inca delibereaza cu privire la criptomoneda cheie in aceasta situatie.

Tot potrivit acestuia, ideeea unui mecanism de plata cu caracter globalizat este una ce urmeaza a fi imbratisata, fiind considerata extrem de utila. Asta este valabil atat timp cat acesta isi va dovedi cu adevarat utilitatea, permitand un transfer de bani intre tari simplu si rapid. De asemenea, prin acesta se urmareste si sprijinirea economiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.