În Spania omorâm taurii, dar îi și venerăm

După modelul “au furat, dar au și făcut”, am remarcat și la alte popoare latine aceeași mentalitate. Am petrecut 12 zile minunate într-o vacanță în Spania cum nici nu visam. Cu această ocazie am vizitat vreo 4 orașe. M-a izbit faptul că, oriunde îți îndreptai privirile, puteai vedea câte o statuie cu un taur. Pe principiul “În Spania omorâm taurii, dar îi și venerăm”.

Am văzut în Spania statui cu tauri prin piețe, în fața muzeelor, a locurilor unde se țin coride, pe blocuri, pe plaje, pe unde nici nu ți-ar fi trecut prin cap. De asemenea, nu există magazin cu suveniruri să nu fie plin de tauri: magneți de frigider, vederi, cărți poștale, afișe, tricouri, căni și așa mai departe.

La Ronda, oraș contruit pe stânci, în Plaza de Toros (arena circulară în care au loc luptele cu tauri), există un muzeu unde sunt păstrate poze, echipamentul purtat de toreador și chiar animale împăiate. Tauri, desigur, care au impresionat într-un fel sau altul de-a lungul timpului în coride.

Taurul din imaginea de mai jos poate fi văzut în fața intrării în Plaza de Toros. Impresionant, nu-i așa?

În Spania omorâm taurii, dar îi și venerăm

La Malaga (cel mai frumos oraș pe care l-am văzut vreodată), în timp ce mă plimbam pe plaja interminabilă, am observat că sus, pe acoperișul unui hotel foarte înalt, trona maiestuos un taur negru uriaș. Deci da, în Spania omorâm taurii, dar îi și venerăm.

Poate vrei să citești câteva cuvinte și despre cerșetorii din Spania.

Sper că îți vor plăcea și cele câteva poze din Spania din acest articol (click pe link).

Vezi și două dintre multele suveniruri cumpărate din Spania. În realitate, șopârla nu mai există. Mulțumirile mele se îndreaptă către Onix, cățelușa mea cea cuminte, care a profitat de una dintre zilele în care a rămas nesupravegheată acasă pentru a roade minunatul meu suvenir din lemn pictat.