Icoană cu picioare lungi – versuri

Părea o zi ca oricare alta. Am făcut verificările, am completat actele, am adus câte ceva din depozit, am ajutat echipa când a fost necesar. La ora opt, în timp ce scriam hârtiile, pixul mi-a rămas suspendat în aer vreme de câteva secunde. La poarta gândurilor venite nu se știe de unde îmi băteau puternic, zgomotos, niște cuvinte: icoană cu picioare lungi. O bucurie ireală a pus stăpânire pe inima-mi sensibilă.

Nu aveam nici o amintire legată de poezia/cântecul în care sunt cuprinse cuvintele. Totuși, inexplicabil, îmi trezeau sentimente de dincolo de lume. Un poet care poate descrie, în numai câteva vorbe, ceea ce alții nu pot exprima într-o viață, este oare uman? Sau e coborât dintr-o altă zonă a universului? Versuri cu aromă de anacronic. Am fost lașă. Nu am avut curajul de a urma chemarea. Abia la pauza de la ora nouă am ascultat, iar și iar, melodia. Apoi am fredonat-o, în sine-mi și în zgomotul mașinilor din fabrică, până la finalul zilei. Încă o mai ascult…

Icoană cu picioare lungi – versuri din poezia Mai știi?

 

Mai știi…cum te strigam pe-atunci

Icoană cu picioare lungi

Veneai pe râu sau râu erai

Curgeai în mine până-n rai

Cu limba preschimbată-n bici

Vânai pe coapse iepuri mici

Aveai un zâmbet cam mieriu

Erai mireasmă, eram viu.

Dar of! of! of! desiș de ochi

Acum de mine trag trei popi

Carnea miroase de pe-acum

A scândurică de salcâm

Pe când orzește mușchi din cai

Mie țărâna-mi spune: Hai !

Mie ulcica-mi spune blid

Dragoste…rostogolit….

Mai știi…

bucurie, amintire, uman, descrie, lume, inima, vreme, sentimente, anacronic, puternic, sine, lasa – cuvinte adunate de Cartim. Vedeți ce au făcut colegii mei cu ele.

2 thoughts on “Icoană cu picioare lungi – versuri”
  1. Cu impletirea pe care ai facut-o celor 12 cuvinte mi-ai adus o noutate: nu stiam acest cantec. 🙂 Poate ca am auzit de artist (am aflat de pe YT cine canta), dar nu mi-l amintesc.
    Zile senine!

  2. Frumoasa melodia si tesatura de cuvinte!
    Imi pare bine de reauzire, pe un astfel de fond muzical!
    Numai bine sa fie la voi, Vienela! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.