Motivând că scot câinele la plimbare, mi-am ascuns aparatul foto în buzunar și am ieșit afară, să văd luna uriașă despre care se tot vorbește. Vă spun cu sinceritate că nu m-a impresionat în nici un fel. Nu mi s-a părut mai mare decât în alte zile. Poate mai frumos învăluită în halo…
Nepăsători la fenomene rare, niște angajați ai primăriei măturau frunzele de la marginea trotuarului. Bruno, fericit, s-a oprit să își marcheze teritoriul.
-Uite, mă, ăsta se pișă pe munca mea! strigă unul dintre muncitori.
Zâmbesc și trec mai departe. După doi pași, pe Bruno îl apucă și treaba mare. Adun efectele în pungă și mă întorc la mormanul de frunze.
-Se pare că face de toate pe munca ta, îi spun râzând omului și arunc peste frunze punga cu rahat.
Spre norocul meu, omul chiar avea simțului umorului la el.
Întoarsă în casă, mi-am amintit de lună și am pozat-o prin geamul încă nespălat. Prefer să nu vă arăt ce a ieșit. Mergeți afară să o admirați – cu sau fără câini și măturători de străzi.

Fiind totuși vorba despre un fenomen rar, care se petrece o dată la zeci de ani, m-am decis până la urmă să vă arăt rahatul de poză care mi-a ieșit prin geamul nespălat. Desigur, un rol important l-a avut și aparatul foto “performant” de care dispun.

Luna în data de 14 noiembrie 2016:

luna-noiembrie-fenomen-rar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.